Хиляди руснаци взеха участие в протест в центъра на Москва

...
Хиляди руснаци взеха участие в протест в центъра на Москва
Коментари Харесай

Протести в Русия срещу повишаването на пенсионната възраст

Хиляди руснаци взеха присъединяване в митинг в центъра на Москва против повишението на пенсионната възраст, планувано от държавното управление.

Според организация „Ройтерс“ участници в демонстрацията, свикана от опозиционната Либертарианска партия, са скандирали против президента Владимир Путин с възгласи „Долу царят!“ и „Путин е апаш!“.

Сред участниците в митинга беше и опозиционният водач Алексей Навални, който показа:
„Дойдох, с цел да кажа, че не желая от мен персонално да крадат пари, тъй като не желая да бъде ограбено моето семейство, дамата и децата ми. Те ще бъдат ограбени не хипотетично или метафорично, а в същинския смисъл на думата, по тази причина съм измежду тези десетки милиони, които са срещу промяната и доста се надявам идващия път всеобщо да стачкуват на улиците“.

Властите плануват от следващата година да стартира гладко повишаване на възрастта за пенсиониране на мъжете от 60 на 65 години, а на дамите – от 55 на 63. Планът бе оповестен в средата на предишния месец. Оттогава бяха събрани над 3 милиона подписа в протестна петиция в интернет.

Според полицията, в днешната проява са се присъединили две хиляди и петстотин, а по неофициални данни – 6 хиляди души.

In #Moscow, #Russia, thousands joined another #protest rally today against the government-pushed pension reform. Protesters chanted: “#Putin is a thief ”: #RussiaProtestspic.twitter.com/vyQijnAf8m

— Alex Kokcharov (@AlexKokcharov) July 29, 2018

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР