Хиляди русенци се включиха в бдение в памет на жестоко

...
Хиляди русенци се включиха в бдение в памет на жестоко
Коментари Харесай

Бдение в няколко града в памет на убитата Виктория Маринова

Хиляди русенци се включиха в бдение в памет на грубо убитата 30-годишна Виктория Маринова - административен шеф на TVN и водеща на предаване. Пред Паметника на свободата в центъра на крайдунавския град те сложиха цветя и запалени свещи. Близки и сътрудници на Виктория насочиха и зов - всеки, който желае да я уважи, да извърши едно положително дело към някого, защото подобен бил нейният светоглед.

 бдение Виктория Маринова БГНЕС
Десетки хора от Плевен също се събраха на бдение в памет на Виктория Маринова. Сред пристигналите бяха най-вече младежи, млади фамилии с децата си. Всички възпламениха свещи и помълчаха покрай храма " Свети Николай ", поставиха цветя на площад " Стефан Стамболов " пред портрет на убитата млада жена, работила в русенска медия.
 
Пред Българска телеграфна агенция една от присъстващите - Анелия Караиванова , сподели, че чака повода за гибелта да бъде открита от проверяващите, само че каквато и да е тя, един млад живот е загубен. " Искам у нас да има независимост на словото. Моята щерка учи публицистика и се интересува от проверяваща публицистика ", добави Караиванова. Бих желала тя да е спокойна и аз да съм спокойна, когато си прави работата, сподели още майката.-->

 бдение Виктория Маринова БГНЕС
Илияна Цанова от Плевен съобщи, че е гневна като жител на България и като майка, поради случилото се. Не мога да отглеждам в успокоение децата си, вълнува ме казусът със свободата на словото, не мога да направя проект за утрешния си ден, съобщи Цанова. Тя добави, че съгласно нея всички, които са се събрали в Плевен на площад " Стефан Стамболов ", желаят да изкажат съболезнования към околните на грубо убитата журналистка и да кажат високо, с цел да бъдат чути, че никой няма право да лишава живот.

В София също се събраха десетки хора за бдение в памет на убитата журналистка.

 бдение Виктория Маринова БГНЕС

Разследващите органи към момента нямат обвинен за убийството на 30-годишната журналистка от Русе Виктория Маринова. Към момента се работи по няколко версии, които включват закононарушението да е осъществено както от психологично болен човек, по този начин и планувано деяние с персонален претекст. Макар и малко евентуална, проверяващите служители на реда не изключват опцията убийството на Маринова да е обвързвано с нейната работа.

Виктория Маринова беше убита по извънредно жесток метод, като преди този момент е била изнасилена, в събота на обяд. Тялото й беше открито на крайбрежната алея в Русе - под тенискортовете в Парка на младежта, където тя е отишла с цел да тича.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР