Хиляди протестиращи в Берлин и Кьолн призоваха Германия да изостави

...
Хиляди протестиращи в Берлин и Кьолн призоваха Германия да изостави
Коментари Харесай

В Берлин и Кьолн протестираха срещу енергията от въглища

Хиляди протестиращи в Берлин и Кьолн приканиха Германия да изостави производството на електрическа енергия от въглища, в навечерието на огромната конференция за климата в Катовице, Полша, оповестяват Агенция Франс Прес и " Дойче веле ".

Организатори в Берлин оповестяват, че през вчерашния ден са се събрали 16 000 протестиращи, съгласно полицията, те са били 5 000. В Кьолн, уредниците оповестяват за 20 000 души, до момента в който полицията регистрира 10 000.

Призовават Германия да се ангажира с отвод от въглища до 2030 година Правителството се чака да се провежда с унищожаване на замърсяващи източници на сила като въглища при започване на идната година.

Още през 2011 година канцлерът Ангела Меркел реши да приключи производството на нуклеарна сила до 2022 година в резултат на повредата във АЕЦ Фукушима в Япония. Част от това решение е, че въглищата остават крайъгълен камък за генерирането на сила в енергийната политика на Германия, което съставлява близо 40% от производството на сила в страната.

Протестите се проведоха преди Конференцията на Организация на обединените нации за измененията в климата. Делегати от близо 200 страни разискват в Катовице съглашението от Париж, което лимитира световното стопляне.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР