Хиляди протестираха в швейцарския град Берн срещу изграждането на 5g

...
Хиляди протестираха в швейцарския град Берн срещу изграждането на 5g
Коментари Харесай

Протест в Швейцария срещу изграждането на 5G мрежа

Хиляди стачкуваха в швейцарския град Берн против построяването на 5g мрежа в страната. Опасенията на стачкуващите са свързани с вредата, която новите антени могат да провокират върху здравето на хората.

Швейцария беше от първите страни в света, която престъпи към построяването на 5G технологии. В началото на годината честотите за мобилна връзка бяха разпределени сред три компании. Неочаквано за държавното управление последва недоволството на локалните хора. В няколко кантона даже се стигна до замразяването на построяването на новите антени.
Патриша Бешалани, началник на сдружението " Фрекуенсия ": Искаме мораториум върху 5G антените. Искаме популацията да бъде осведомено. Хората да осъзнаят заплахите от електромагнитните талази.
Протестиращите упорстват за самостоятелни изследвания за здравния риск за популацията от 5G антените. Досега в Швейцария са задействани 334 антени за 5G. На доста места обаче операторите модернизират старите 4G уреди, за което не изисква разрешението на управляващите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР