Хиляди поддръжници на проруска чешка опозиционна партия се събраха в

...
Хиляди поддръжници на проруска чешка опозиционна партия се събраха в
Коментари Харесай

Хиляди чехи протестираха срещу бедността, НАТО и подкрепа за Украйна

Хиляди поддръжници на проруска чешка опозиционна партия се събраха в Прага в събота, с цел да стачкуват против икономическата политика на дясноцентристкото държавно управление на страната и военната поддръжка за Украйна, оповестява " Ройтерс ".

Протестът беше призован от придвижването ПРО, което не е парламентарно показано и заема националистическа, промосковска и антизападна линия.

Информационната организация CTK оцени присъединяване на към 10 000 души , по-малко от сходно събитие преди година, което се организира в пика на скока на енергийните цени в Европа.

" Днес направихме още една стъпка, с цел да отместим скалата, която е държавното управление на министър-председателя Петр Фиала, сподели водачът на PRO Индржих Райхл на Вацлавския площад в Прага. Те са сътрудници на непознати сили, хора, които извършват заповеди, елементарни марионетки. Аз не желая повече марионетно държавно управление ", сподели Райхл.

По думите му, Чешката република би трябвало да наложи несъгласие на всеки опит на Украйна да се причисли към НАТО.

При настоящето държавно управление Чешката република беше непосредствен съдружник на Украйна, изпращайки танкове, ракетни установки, хеликоптери, артилерийски снаряди и други материали, с цел да помогне на украинските сили, които се борят с нашествието на Русия.
 Орбан: Силите на Украйна се изчерпват
Орбан: Силите на Украйна се изчерпват

Войната в Украйна не може да бъде позволена на бойното поле а единствено посредством дипломация и договаряния.

Райхл приветства националистическата политика на унгарския министър председател Виктор Орбан като модел за подражателство и прикани за съюз на страните от Централна Европа, с цел да се опълчи на Брюксел.

Той също по този начин изрази поддръжка за някогашния министър-председател на Словакия Роберт Фицо, който зае твърда антизападна позиция преди изборите на 30 септември.

Протестиращата Марчела Хайкова, майка на три деца, осъди военната помощ на държавното управление за Украйна, наред с други политики.

" Ние не сме суверенна страна, слушаме Брюксел ", сподели тя. " Защо изпращат оръжие на Украйна, за какво не се стремят към мир?

Протестиращите също подлагаха на критика ръководството на стопанската система от страна на държавното управление, която претърпя двуцифрена инфлация и се показа по-слабо от европейските си връстници, като продукцията към момента не се е върнала към равнищата преди Коронавирус.
 Чехия ще трансферира хеликоптери Ми-24В на Украйна
Чехия ще трансферира хеликоптери Ми-24В на Украйна

Все още не е известно какъв брой тъкмо хеликоптера ще бъдат трансферирани

Полицията заяви в обществените медии, че е задържала един мъж на митинга, носещ нашивка на съветската частна военна компания  (ЧВК) " Вагнер " по съмнение в поддръжка на геноцида, без да дава повече детайлности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР