Хиляди писма са пристигнали в Български пощи“ по време на

...
Хиляди писма са пристигнали в Български пощи“ по време на
Коментари Харесай

Желанията на децата към Дядо Коледа: От здраве за семейството до дрон

Хиляди писма са пристигнали в " Български пощи “ по време на тазгодишното издание на детския конкурс " Най-красиво писмо до Дядо Коледа “, заяви Милена Тошева, основен експерт в Регионално ръководство " Западен район “ на националния пощенски снабдител.

Крайният период за подаване изтече на 16 декември, а всички писма, отговарящи на изискванията, ще получат отговор персонално от Дядо Коледа. За най-оригиналните и красиви от тях ще има и дарове, подсети Милена Тошева.

Тя описа, че измежду честите пожелания, които децата насочат към Добрия дъртак, са: здраве, благополучие, мир и обич. Не липсват и желанията за дарове, които са най-различни – от дрон до жив домакински любим. Традиционно всички писма стартират с обръщението " Скъпи Дядо Коледа “, последвано от обещания, че всички са били доста послушни през миналата година.

" Искам всички деца да са здрави и да живеем в мир “, пожелава си Боряна в своето писмо до Добрия дъртак.

Константин няма стремежи за себе си, а желае неговият другар " Митко да бъде изписан от болничното заведение “.

Габи написа до Дядо Коледа и му споделя, че е от многодетно семейство и има сестричка, която е " от специфичните деца на България “. Според нея най-ценният подарък е фамилията им да е крепко.

Част от писмата провокират усмивките на пощенските чиновници. Жива написа, че на Коледа ще бъде на посетители при баба и дядо, изписвайки в писмото името на града и улицата, където те живеят, с цел да не се объркат елените, теглещи шейната. Момиче пък желае подаръците му да бъдат изпратени с касови бележки, с цел да може да ги смени или върне, в случай че не му харесват. Дрон, детектор на лъжата и футболни екипи на Роналдо и Меси също са измежду желанията на децата за празника.

Има и някои не толкоз обичайни стремежи. Дамян желае Дядо Коледа да го изненада с подаръка, тъй като самичък не е решил какво желае, а Явор – облекла като на Майкъл Джексън.

Целта на състезанието е да се научат малчуганите да водят преписка и вярно да адресират писма, напомни Милена Тошева. Получените писма са хиляди за петте региона на пощите, като единствено за Западния район са повече 3700.

На 20 декември, от 11:00 часа, в Държавна организация " Архиви “ в столицата ще бъде открита и галерия с детски писма, изпратени за състезанието в интервала от 2018 година до 2021 година, включваща писма, картички и рисунки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР