Хиляди опечалени се събраха край църквата Икона на Богородица Утолителка

...
Хиляди опечалени се събраха край църквата Икона на Богородица Утолителка
Коментари Харесай

Хиляди руснаци се преклониха пред Алексей Навални

Хиляди опечалени се събраха край църквата " Икона на Богородица Утолителка на моите скърби " в Москва, с цел да се простят с Алексей Навални.

Страхът от репресии, от страна на управляващите, не се оказа задоволително мощен, с цел да попречи на свободомислещите руснаци да отдадат респект на починалия отстъпник по време на погребението му.

Церемонията се организира две седмици след гибелта на Навални в арктически затвор. Поддръжниците му упрекват съветския президент Владимир Путин, че е умъртвил своя основен критик и че се пробва да попречи на достойното му обществено заравяне.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков предизвести да не се организират „ нерегламентирани събирания “ по време на погребението.

" Всякакви неразрешени събирания ще бъдат в нарушаване на закона и тези, които вземат участие в тях, ще бъдат подведени под отговорност ", съобщи Песков.

Някои от опечалените крещяха " Навални ", до момента в който ковчегът му пристигаше в църквата в Мариино, където ще се организира службата.

Друг съветски опозиционер Борис Надеждин съобщи, че гибелта на Навални е покруса освен за фамилията му, само че и за милиони други руснаци.

" Днешният ден е драматичен, тъй като гибелта на Алексей е огромна загуба освен за фамилията и околните му, на които изричаме съболезнованията си, само че и за голям брой хора. Мисля, че за милиони хора в Русия, а и освен в Русия “, сподели Надеждин.

В тълпата бяха посланиците на Франция и Германия, както и някои от последните свободни самостоятелни политици в Русия.

" Хора като него не трябва да умират: почтени и кардинални, подготвени да се жертват ", сподели една от опечалените.

По пътя от метростанция " Мариино " до храма има кулоар от железни ограждения, полицията ревизира документите на минувачите. Интернет в региона на църквата е с спирания. След траурната работа Навални би трябвало да бъде заровен на Борисовските гробища./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР