Хиляди жители на Венеция излязоха на улиците на ренесансовия град,

...
Хиляди жители на Венеция излязоха на улиците на ренесансовия град,
Коментари Харесай

Жители на Венеция протестираха срещу честите наводнения и гигантските круизни кораби

Хиляди поданици на Венеция излязоха на улиците на ренесансовия град, с цел да покажат гнева си от честите наводнения и гигантските круизни кораби, които влизат в града, заяви БГНЕС.
Въпреки проливния дъжд, сред 2000 и 3000 души дадоха отговор на апела на екологични групи и организации, противопоставящи се на огромните плавателни съдове.
Според критиците, вълните, които круизните кораби вършат, основават ерозия в основите на града-лагуна. Като скандираха лозунги " Венеция се съпротивлява " и апели за оставката на кмета Луиджи Бруняро, участниците в митинга приканиха за завършването на огромния план MOSE.
Инфраструктурният план на стойност милиарди долари се строи от 2003 година за отбрана на града от наводнения, само че е белязан със кавги поради превишаване на разноските, корупция и закъснения.
Протестът беше призован дни след невижданото наводняване при започване на този месец, което опустоши града, потопи домове, магазини и културни благосъстояния. Градът, част от международното културно завещание на ЮНЕСКО, е дом на към 50 000 души, до момента в който към 36 милиона души го посещават всяка година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР