Хиляди израелци участваха в демонстрация във вторник вечерта пред официалната

...
Хиляди израелци участваха в демонстрация във вторник вечерта пред официалната
Коментари Харесай

Хиляди в Израел поискаха оставката на Нетаняху

Хиляди израелци участваха в проява във вторник вечерта пред формалната резиденция на премиера Бенямин Нетаняху. Те желаеха оставката на дългогодишния водач на еврейската страна, който е съден за корупция и на фона на задълбочаващата се рецесия с ковид, осведоми АП.
 Нетаняху с ограничавания в назначенията поради процеса за корупция
Нетаняху с ограничавания в назначенията поради процеса за корупция

Първият израелски министър председател, който е изправен пред съда, до момента в който е на работа

Премиерът е нападнат от разнообразни направления . Според недоволни жители Нетаняху не може да ръководи страната, до момента в който тече правосъден развой против него. Други пък излязоха по улиците, с цел да стачкуват по отношение на влошаващата се икономическа обстановка, породено от пандемията от ковид.

Много от протестиращите носиха лозунги като " Ти си отхвърлен. Писна ни " и " няма метод " политик с обвинявания да бъде министър председател. Демонстрантите не съблюдаваха рекомендациите за съблюдаване на обществена отдалеченост.

В края на митингите породи сдърпване сред полицията и някои протестиращи .

Около 50 протестиращи са задържани.
 Нетаняху към Асад: Режимът ти е под опасност, в случай че не изгониш Иран
Нетаняху към Асад: Режимът ти е под опасност, в случай че не изгониш Иран

Ние няма да позволим на Иран да откри военно наличие в Сирия

Нетаняху е упрекнат в машинация, рушвет и корист с доверие по три обособени случая.

Първият случай, прочут като Случай 1000, е обвързван с приемане на дарове, в това число пури, шампанско и бижута от милиардери, измежду тях е австралийският крал на хазарта Джеймс Паркър, в подмяна на услуги. При Случай 2000 Нетаняху е упрекван в скрито съглашение с топ израелския вестник Yedioth Ahronoth за да се навреди на конкуренцията на медийния пазар в подмяна на позитивно отразяване на ръководството на министър-председателя.

Третият и най-скандален случай е Случай 4000. Той е обвързван с регулаторни промени за стотици милиони $ в интерес на телекомуникационната компания Bezeq в подмяна на позитивно отразяване на Нетаняху в новинарския уебсайт Walla News, субсидиран от компанията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР