Хиляди хора се събраха в центъра на Лондон днес, за

...
Хиляди хора се събраха в центъра на Лондон днес, за
Коментари Харесай

Хиляди се събраха в Лондон, за да протестират срещу смъртта на Джордж Флойд

Хиляди хора се събраха в центъра на Лондон през днешния ден, с цел да стачкуват против полицейското принуждение и събитията към гибелта на Джордж Флойд.

Много от протестиращите бяха облечени в алено и бяха с маски.

Някои държаха транспаранти с надписи като "Обединеното кралство не е почтено: по-малко расистко отново е расистко " и "Расизмът е световен проблем ". Други скандираха "Джордж Флойд ", "Животът на чернокожите има значение " и "Без правдивост няма мир ", оповестиха кореспонденти на Ройтерс от мястото на събитието.

Някои скандираха обиди по адрес на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския и английския министър председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.

Папата: Расизмът е грях

Министър-председателят на Обединеното кралство съобщи по отношение на гнева, избухнал в Съединени американски щати и възмущението и на други места след убийството на Флойд, че животът на чернокожите има значение, както и че поддържа правото на митинг, само че когато това се прави по легален метод и при съблюдаване на обществената отдалеченост.

"Разбира се, че животът на чернокожите има значение, и изцяло разбирам болката и гнева освен в Америка, само че и по целия свят, включително и в нашата страна ", сподели той пред депутатите от английския парламент.

"Както към този момент имах опция да кажа, поддържам и правото на митинг. Единствено бих желал да посочи в тази връзка, че всевъзможни митинги би трябвало да бъдат провеждани в границите на закона, а в нашата страна митингите би трябвало да бъдат провеждани и в сходство с разпоредбите за обществена отдалеченост ", добави Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.

Помолен да разяснява дали ще изследва въпроса за износа за Съединени американски щати на съоръжение за битка с вълнения, в това число на сълзотворен газ и гумени патрони, той отговори, че ще изследва всяка тъжба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР