Хиляди хора се събраха пред Съдебната палата в Стара Загора

...
Хиляди хора се събраха пред Съдебната палата в Стара Загора
Коментари Харесай

Хиляди старозагорци се събраха в подкрепа на 18-годишното малтретирано момиче

Хиляди хора се събраха пред Съдебната палата в Стара Загора на митинг в поддръжка на 18-годишното момиче, което беше нарязано с макетно ножче от някогашния си другар.

Малко по-рано Районният съд в града постанови, че причинителят остава в ареста. Неговите юристи дадоха обещание да апелират решението.

Днес в цялата страна се организират митинги и шествия в поддръжка на жертвата.

На 26 юни към 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с голям брой порезни рани и щедро кръвотечение. Момичето било настанено в болница.

Задържаният Георги Георгиев е изпратил закани за ликвидиране два дни преди нещастието. Това е станало посредством интернет приложение. На 24 юни обвиненият е изпратил известие с текст „ Направо те умъртвявам ”. На 25 юни известието гласяло „ Ще ти закача главата ”, а на идващия ден е осъществено насилието.

На 5 юли е гледан процесът против обвинения. Тогава избраният прокурор упорства, че мярката за неотклонение „ задържане под стража ” във връзка с обвинения е незаконосъобразна. От своя страна посоченият за причинител изяснява, че не е отговорен и упорства да излезе на независимост, с цел да се грижи за детето и жена си.

„ Смятам, че определението на Старозагорски областен съд, с което е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража ” и не следва да бъде доказано, защото от събраните по делото доказателства, в частност от направената съдебно-медицинска експертиза, е видно, че на потърпевшата не е породена междинна телесна щета, каквото е обвиняването за осъществено тъкмо такова закононарушение. Ако се касае за осъществено закононарушение „ лека телесна щета ”, евентуално то би било от частен темперамент, заради което смятам, че определението следва да бъде анулирано. ” - споделя прокурорът по делото при започване на съвещанието.

„ Моля да се промени мярката ми за неотклонение. Да не съм арестуван, тъй като няма да преча на следствието по делото. Не съм отговорен, желая да се разбере всичко. Имам малко дете и ме чака, жена ми чака на мен и по тази причина желая да ми се смени мярката ”, са думите на Георги в правосъдната зала.

Районна прокуратура-Стара Загора през днешния ден внесе искане в съда за задържане на обвинения за отправени закани за ликвидиране по отношение на 18-годишно момиче. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР