Хиляди хора присъстваха на бдение в катедрала Св. Стефан във

...
Хиляди хора присъстваха на бдение в катедрала Св. Стефан във
Коментари Харесай

Лекар се самоуби след заплахи от антиваксъри

Хиляди хора участваха на бдение в катедрала " Св. Стефан " във Виена през вчерашния ден, с цел да почетат паметта на австрийска лекарка, която се самоуби, откакто разкри, че е била заплашвана от съперници на Covid-мерките в страната, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Много хора възпламениха свещи и фенерчетата на мобилните си телефони в памет на Лиза-Мария Келемайер, която в петък бе открита мъртва в кабинета си в Горна Австрия. Зазвъняха и църковните камбани в нейна памет.

Лекарката затвори кабинета си няколко седмици по-рано, откакто сподели, че е била подложена на голям напън от страна на съперниците на коронавирус имунизациите в продължение на месеци.

Тя се е почувствала незадоволително предпазена от полицията и съгласно личните ѝ думи е похарчила към 100 хиляди евро, с цел да взема защитни ограничения.

Прокуратурата във Велс, Горна Австрия удостовери, че става въпрос за самоубийство и не е направена аутопсия. От прокуратурата оповестиха, че са открити предсмъртни писма, само че отхвърлят да разкрият каквото и да било за наличието им. Междувременно Медицинската асоциация на Горна Австрия съобщи, че на Келермайер е била препоръчана цялата допустима помощ. Членовете на асоциацията споделиха, че са разискали проект, по който кабинетът ѝ да продължи да работи.

Австрийският президент Александър ван дер Белен изрази ужаса си от случилото се. " Нека спрем това заплашване и всяване на боязън ", написа той в Туитър, обръщайки се към съперниците на ограниченията за ограничение на ковид в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР