Хиляди хора излязоха по улиците на най-големия град в Австралия,

...
Хиляди хора излязоха по улиците на най-големия град в Австралия,
Коментари Харесай

Хиляди се присъединиха към пропалестински митинги в Австралия на фона на бомбардировките над Газа

Хиляди хора излязоха по улиците на най-големия град в Австралия, с цел да изразят взаимност с палестинците на фона на бомбардировките на Газа от Израел.

Около 15 000 участваха на митинга в Сидни в събота, заяви уредникът Palestine Action Group, като протестиращите скандираха „ свободна, свободна Палестина “ и „ долу, долу Израел “.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла. Следващата огромна опасност за Газа: Холера, инфекциозни заболявания на фона на цялостна обсада Френското разузнаване споделя, че палестинската ракета евентуално е причина за гърмежа в болница в Газа Холивудски звезди приканват Байдън да упорства за преустановяване на огъня в Израел-Хамас война Байдън споделя, че офанзивата на Хамас против Израел има за цел да попречи на израелско-саудитското топене завършек на списъка

Хиляди повече австралийци участваха на манифестации в Пърт, Бризбейн и Хобарт, като в неделя бяха планувани още пропалестински събития в Мелбърн и Аделаида.

„ Трудно е, това, което беше излъчено в западните медии, несъмнено не отразява това, което е на място “, сподели Абдула Али, който участва на митинга в Сидни, представен от Australian Broadcasting Corporation.

„ Това, което виждам, е различно... Виждам елементи от деца, сложени в найлонови торбички, извънредно мъчно е за всеки да види. “

Поне 4137 души са били убити в Газа, откогато Израел стартира да бомбардира анклава в отговор на офанзивите на Хамас на 7 октомври, съгласно палестински публични лица.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху даде обещание да продължи офанзивата против Газа, до момента в който палестинската въоръжена формация не бъде отстранена на фона на упованията, че израелските войски скоро ще стартират сухопътна инвазия в анклава.

Оксфам и организациите на Организация на обединените нации предизвестиха, че анклавът е изправен пред филантропична злополука, защото жителите рискуват да се заразят с холера и други смъртоносни инфекциозни болести заради колапса на водоснабдяването и канализацията.

Митингът в събота протече спокойно, откакто в последния миг получи утвърждение от полицията, след несъгласия към предходно събитие, което включваше антиеврейски лозунги.

Организаторите предизвестиха, че по време на събитието няма да бъдат толерирани антиеврейски викания, изгаряне на флагове и факли.

Няма известия за арести.

Премиерът на Нов Южен Уелс Крис Мин по-рано даде обещание „ нулева приемливост “ към принуждение или тирада на омразата.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР