Хиляди граждани на Израел отново излязоха по улиците на няколко

...
Хиляди граждани на Израел отново излязоха по улиците на няколко
Коментари Харесай

Протест срещу Нетаняху: Обвинявам те, Биби , че унищожи всички ценности

Хиляди жители на Израел още веднъж излязоха по улиците на няколко града в страната, с цел да стачкуват против държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху и с цел да изискат сключването на договорка за освобождение на заложниците, държани от палестинската ислямистка формация " Хамас ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА. 

В центъра на Тел Авив стачкуващите настояха за незабавни избори. Други показаха недоволството си от Нетаняху със викания: " Ти си ръководителят, ти си отговорен! ".

  " Обвинявам те, Биби, че унищожаваш всички полезности, в чиито дух отгледахме децата си ", сподели пред протестиращите жена, оживяла при бруталното нахлуване на " Хамас " против Южен Израел от 7 октомври, която обаче е изгубила брат си.

Популярността на Нетаняху внезапно понижа след нападението на палестинската формация. Критиците му го упрекват, че е пренебрегнал отбраната на границата с Газа, като е сложил политическото си оцеляване над ползите на страната.

В Йерусалим в събота дойде протестно шествие, проведено от родственици на държаните от " Хамас " заложници. Протестиращите потеглиха в сряда от един от атакуваните на 7 октомври кибуци до границата с Газа, като крайната им цел бе формалната резиденция на Нетаняху в Йерусалим. Целта на шествието беше да се ускори натискът върху премиера да обезпечи незабавното освобождение на към 100 заложници, които остават в плен. Педполага се, че 31 са починали. 

Протести имаше и в Хайфа и Беершеба, както и пред частната вила на Нетаняху в Кесария.

Протестиращите в Йерусалим развяваха флагове и издигаха плакати със фотоси на заложниците или лозунги, призоваващи за тяхното освобождение.

Според уредниците 20 000 души са взели участие в шествието или в съботния протест.

" Сега, в този момент, всички в този момент ", скандираше тълпата по време на митинга, който включваше и молебствия, песни и изявления на родственици.

" Изплаших се, тъй като си помислих, че хората стартират да не помнят или да стават безразлични " към ориста на пленниците, сподели 50-годишната протестираща Дафна Кейдар.

" Но това е друго от предходните манифестации - сподели тя. " Това е по-голямо. "

Също хиляди антиправителствени протестиращи се събраха в Тел Авив, с цел да призоват за предварителни избори.

В Йерусалим родственик на един от заложниците, които към момента се намират в Газа, съобщи, че се надява митингът да даде знак на формалните лица, че освобождението на заложниците би трябвало да бъде техен главен приоритет.

" Те би трябвало да сключат тази договорка, без значение от всичко ", сподели Еял Калдерон, братовчед на заложника Офер Калдерон.
ТЕМА преди 29 минути 327 преди 2 дни 1724 преди 2 дни 1568
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР