Хиляди демонстранти се събраха отново днес в чешката столица, за

...
Хиляди демонстранти се събраха отново днес в чешката столица, за
Коментари Харесай

Многохиляден протест в Прага поиска оставката на чешкото правителство

Хиляди стачкуващи се събраха още веднъж през днешния ден в чешката столица, с цел да изискат оставката на държавното управление поради несправянето с енергийната рецесия и оказваната помощ на Украйна, оповестява Българска телеграфна агенция.

Въпреки че денят е празничен, митингът, обединил крайнодесни и крайнолеви, бе по-малоброен от тези към 70 хиляди индивида, стекли се на 3 септември на пражкия централен площад " Вацлавске намести " със същите претенции. Размахвайки национални флагове, стачкуващите през днешния ден скандираха " Оставка, оставка! " и " Чехия преди всичко " по сходство на лозунга на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Те подлагат на критика прозападното съдружно държавно управление на премиера реакционер Петър Фиала, че поддържа глобите против Русия и че не оказва задоволителна помощ на семействата и бизнеса поради високите цени на силата. Някои са опълчват на чешкото участие в Европейски Съюз и НАТО, а дори и в Организация на обединените нации и Световната здравна организация.

По-малки митинги имаше и в няколко други огромни града в Чехия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР