Хиляди бежанци и мигранти, останали без дом след пожара в

...
Хиляди бежанци и мигранти, останали без дом след пожара в
Коментари Харесай

Настаняват в кораби и палатки мигрантите от лагера Мория

Хиляди бежанци и мигранти, останали без дом след пожара в най-големия лагер в Гърция на остров Лесбос, ще бъдат краткотрайно настанени във ферибот, два военноморски кораба и в палатки. Това разгласи министърът на миграцията Нотис Митаракис на конференция. Той удостовери за следващ път, че няма информация за смъртни случаи или пострадвания вследствие на пожара, написа Катимерини.

Митаракис сподели още, че управляващите са съумели да открият осем от 35-те пациенти, които са били изолирани в особено оборудване, предизвиквайки блокиране на оборудването. Той уточни, че пожарът може да е бил разпален съзнателно от жителите на лагера, протестиращи против рестриктивните мерки.

" Очаква се пътническият ферибот да дойде в сряда вечерта, а двата военноморски кораба - в четвъртък, сподели Митракис. - Около 3 500 палатки също се дават като краткотраен заслон. "

" 408 непридружени малолетни лица ще бъдат трансферирани в континенталната част на Гърция и настанени в лагер в северната част на страната ", добави Митаракис.

Според министъра лагерът Мория, който е бил погубен от пожара, няма да бъде възобновен, а ще бъде сменен със " затворено " оборудване. Той не посочи по кое време това ще се случи или кой ще бъде настанен в новото оборудване.

Митаракис означи още, че на острова се ускорява полицейското наличие, с цел да се предотврати опитът на мигрантите и бежанците да се насочат към основния град и пристанище Митилини.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР