Хиляди българи ще посрещнат новата 2023 г. на площадите, защото

...
Хиляди българи ще посрещнат новата 2023 г. на площадите, защото
Коментари Харесай

Хиляди българи са по площадите в очакване на новата 2023 година

Хиляди българи ще посрещнат новата 2023 година на площадите, тъй като желаят да бъдат дружно на прага на Новата година, оповестява Българска национална телевизия.

В последните часове от 2022 година и в очакване на Новата година - с вяра и очакване за мир, правдивост и благополучие, с насладата да пожелаем от сърце здраве и обич на хората към нас. И с взор и грижа към тези, които имат потребност от внимание и помощ.

СОФИЯ

След две години Коронавирус пауза, в София Новата година още веднъж ще бъде посрещната на площада. Очакванията на Столичната община е множеството под звездите да бъде сред 20 и 30 хиляди столичани и посетители на града. Пак по традиция, градският превоз ще работи през цялата нощ.

И една оригиналност - фойерверки и пиротехника може да се употребява единствено от 18:00 часа довечера до 02:00 часа след среднощ на 1 януари, и то единствено, в случай че авансово сте декларирали това в районната администрация. Нарушителите ги грози санкция - от 500 до 2000 лв. за физически лица и от 3000 до 10 000 лв. за юридически.

ПЛОВДИВ

Без заря и без Дунавско хоро в новогодишната нощ в Пловдив. От общината за втора година анулират формалните празнични фойерверки поради напрежението, който предизвикват на домашните любимци. Но празничен концерт на площада ще има - в първите минути след среднощ ще звучи отбор " Тракия ".

Заради извънредно топлото време в Пловдив доста хора изкараха днешния ден навън и дадоха прегледен образец какво значи да си айляк до последните часове от календара на 2022 година

В Пловдив изпращат остарялата година с искра, музика, положително въодушевление и с апел: забавлявайте се рационално, бъдете деликатни с пиротехниката вкъщи и не забравяйте с отворено сърце да си пожелаете нещо особено за Новата година!

ВАРНА

14 часа ще отнеме на Новата 2023 година, с цел да я посрещнат всички български моряци, които са на път. Под български байрак или на непознати кораби доста български моряци ще посрещнат и тази година на море. Екипажът на моторния транспортен съд " Рожен " към този момент три часа живее в 2023-та - моряците чакат на рейда, с цел да влязат в японското пристанище Ошима.

Корабът тази година изкара към 7 месеца, блокиран в Украйна. А на борда на " Беласица " приготовленията за празника още не са почнали - корабът е в Тихия океан и плава към мексиканското пристанище Гаямас и там новата година ще настъпи към 8:00 часа сутринта българско време.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Във Велико Търново празникът стартира още от обяд. Стотици извиха няколко километрово хоро, с цел да изпратят остарялата година и да си пожелаят сполучлива Нова 2023-а.

Новогодишната хоротека имаше и своята благородна задача да събере средства за лекуването на болно дете, за центъра за бездомни в Горна Оряховица и за национални носии на децата от една от фолклорните обединения във Велико Търново.

БЛАГОЕВГРАД

Празничната стратегия в Благоевград ще стартира в 23:00 часа на площад " Георги Измирлиев ", а някои от кварталите на града ще бъдат огласени от чанове.

Мъже, дами и деца, облечени в кукерски костюми, ще гонят злото в последните минути на остарялата година и ще посрещнат новата с вярата тя да бъде по-добра и по-благодатна.

В Сандански празничната стратегия ще стартира на площада половин час преди среднощ с огнено шоу. Нека Новата година ни донесе на всички на първо място здраве!

РУСЕ

И в тази новогодишна нощ традицията в Русе ще се съблюдава и в 00:00 часа на площад " Свобода " ще прозвучи Дунавското хоро. От Общината увериха, че авторските права за фамозната комбинация на Дико Илиев са контрактувани и русенци ще могат да се заловен на хорото.

В празничната нощ до 02:00 часа е обезпечен безвъзмезден тролейбусен превоз, тъй че всички, което желаят, могат да дойдат на площада за празничния концерт.

Той стартира в 22:00 часа, като първа на сцената ще излезе русенската рок група " Сода Акустик ", а час по-късно и Поли Генова с нейните музиканти.

Тази година от Община Русе са подготвили и изненади за публиката – двойки на разнообразни възрасти ще могат да покажат на сцената танцови умения в друг темп и жанр, а за най-хубавите ще има и награди. Точно в 00:00 часа ще стартира пиротехническо музикално шоу, написа Блиц.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР