Хилда Казасян закри 35-ото юбилейно издание на Празници на изкуствата

...
Хилда Казасян закри 35-ото юбилейно издание на Празници на изкуствата
Коментари Харесай

Хилда Казасян закри 35-ото юбилейно издание на Празници на изкуствата Аполония

Хилда Казасян закри 35-ото юбилейно издание на Празници на изкуствата Аполония с вълшебния концерт „ Да послушаме кино ". Мечтата на джаз примата да показа концерт с музика от обичани български филми оживя на сцената на Амфитеатъра в Созопол.

Огромният интерес на публиката затвърди тазгодишното издание на фестивала като най-успешното в историята му. И тази година Аполония показа разнообразна стратегия за хилядите фенове на изкуството. В рамките на 10 дни фестивалната аудитория имаше опция да види доста произведения, постановки и спектакли на надарени български актьори.

Забележителни реализатори като Балет Арабеск, Б.Т.Р, ФСБ, Биг Бенда на БНР, Васил Петров, Фондацията и Северняшки отбор „ Иван Вълев " зарадваха публиката на Амфитеатър Аполония. Концептуално подбрани концерти от класическата стратегия в цикъла Струнните принадлежности бяха показани в Археологическия музей в Созопол и привлякоха интереса на стотици музикални фенове.



За поредна година читалище „ Отец Паисий " бе хазаин на изключителни театрални постановки и прожекции на български филми. Те имаха голям триумф измежду публиката на фестивала - измежду най-посещаваните филми бяха „ Да вървиш по вода ", „ Снимка с Юки ", „ Лятото на Обичайните обвинени " и „ Гешев ". Изложбите „ Великата хубост " и „ Плакати за арт фестивали " привлякоха феновете на изкуството в Художествената изложба, която бе сцена и за литературни представяния на едни от най-новите книги от български създатели, измежду които „ Поразените " на Теодора Димова, „ Жажда " на Захари Карабашлиев, „ Хроники на неведомото " на Николай Терзийски и други.

Сред останалите акценти на фестивала беше Майсторският клас на огромната българска оперна певица Александрина Пендачанска. Дипломиралите се в класа имаха неповторимата опция да се изявят в концерт, който беше част от програмата на фестивала.

Специалният приз на Фондация Аполония, статуетката на Аполон Токсофорос, тази година беше връчен на Балет Арабеск за извънреден принос в развиването на българската просвета и представянето й зад граница. Най-добрата българска натрупа за актуален танц показа неповторим театър във връзка откриването на Празниците на изкуствата.

За да означи по незабравим метод 35-ата си годишнина, Фондация Аполония взаимно с НДК ще провежда и в София величествен концерт на известния италиански реализатор Марио Бионди. Певецът с най-отличителния глас в актуалната соул музика ще омагьоса българската аудитория на 18 октомври в Зала 1 на НДК.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР