Хижа Дружба“ или както за известно време се е наричала

...
Хижа Дружба“ или както за известно време се е наричала
Коментари Харесай

Мечтата на един млад адвокат възражда хижа в сърцето на „Бакаджика“

Хижа „ Дружба “ или както за известно време се е наричала „ Индже челник “ е солидна постройка с басейн и зелена част в сърцето на лесопарк „ Бакаджика “ край Ямбол. Място с възвишения, което не инцидентно носи името от турски „ височина, от която се вижда далеко “. Идеално за почивен и лековит туризъм.



Място, събрало най-хубавите мемоари на няколко генерации поданици, близо 15 години беше оставено на заличаване от плевели, драки и недобронамерени гости.



Някогашното зелено учебно заведение, бар и дискотека към хижата пазят спомен единствено с изоставените от далечната 1986 година каси с безалкохолни питиета в склада.

Тази неприятна панорама е на път напълно скоро да се промени от ръцете на един млад юрист и идеалист, чийто прародител е бил байрактар на самия Индже челник.

Иван Димитров и неговият татко безусловно със личните си сили и умения към този момент преобразяват с всеки минал ден хижа „ Дружба “ в едно красиво място за отдих и отмора. Защото:

„ Това е моя фантазия от години. „ Бакаджика “ е прелестна околност, с чист въздух и спокойствието на природата. В тази хижа аз самият съм бил на зелено учебно заведение. Боли ме, когато виждам толкоз доста хора да отиват към „ Карандила “, вместо да идват тук, на минути път от Ямбол. Причинатае, че в парка няма нито едно място, където туристите могат да седнат, да изпият даже едно кафе. Липсват условия и бих желал да ги основа, а още повече да възродя хижа „ Дружба “, само че с нови доста по-добри условия и даже спа център “, споделя Иван Димитров.



И лека-полека с огромни старания и доста обич, татко и наследник към този момент преобразят мястото, запазвайки достоверния тип и предопределение на хижа „ Дружба “.

Още през месец май ще отвори за посетители първата част от огромния им план – панорамната градина на хижа „ Дружба “ –

място, което по думите на Димитров ще бъде за кафе, питиета и дребен подбор от вкусна храна и барбекю.



Мястото, заобиколено от внушителни кедрови дървета ще бъде богато аранжирано с цветя. Ще има и открит детски ъгъл.

„ Тук климатът е съвършен за лекуване на респираторни болести. Не инцидентно на няколко метра от нас е ситуирана някогашна резиденция на Тодор Живков. А щом изискванията са положителни, сме длъжни да предвидим място за игра и на децата. След време, когато приключим хотелската част и закрития ресторант за 150 души, ще отделим и специфичен вътрешен детски ъгъл с видеонаблюдение, с цел да може родителите да се усещат спокойни “, показа още младият юрист.

Целта му е към хижа „ Дружба “ да има и овощни и зеленчукови градини с цел да оферират в менюто постоянно прясна и здравословна храна.

Как една сговорна тайфа преобразява хижа „ Дружба “, с цел да я запази в спомените и на идващите генерации и за какво, вместо работа в офис Иван Димитров избира да стане строител и каква е идеята, която следва фантазията, чуйте от него в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР