Хигс бозонът представлява масивна скаларна елемнтарна частица. Нейното съществуване е

...
Хигс бозонът представлява масивна скаларна елемнтарна частица. Нейното съществуване е
Коментари Харесай

Бозонът на Хигс

Хигс бозонът съставлява солидна скаларна елемнтарна парченце. Нейното битие е потвърдено от Европейската организация за нуклеарни проучвания. Това става на 14-ти март 2013-та година.

Появата на тази парченце е предсказана от Питър Хигс, без значение от Франсоа Англер. Тива се случило в границите на по този начин наречения Стандартен модел- това е главен модел във физиката на обикновените частици. Хигс и Аглер получават Нобелова премия за физика поради това изобретение.

През далечната 1964-та година Питър Хигс дружно със своите сътрудници, допускат, че на всички места в пространството към нас има едно поле и всички съществуващи обикновени частици, като се изключи фотоните и глуоните си взаимодействат с него.

В разследване на механизма на Хигс тези частици получават маса. Ако това съмнение е правилно, то тогава би трябвало да съществува и обикновена парченце, която да е директно обвързвана с това поле. Това е парченце, която се появява, живее несъмнено време, след което се разпада.

 Хигс Бозон Снимка: insspirito / pixabay.com

Когато се открива Хигс бозонът, излиза наяве по какъв начин кардинално частици, които нямат маса, могат сполучливо да основат маса в материята. Предложеният механизъм на Хигс дава пояснение за разликата сред нулева маса неподвижен на фотона и солидните бозони. Масата на обикновените частици, както и разликите сред електромагнетизма и слабото нуклеарно взаимоотношение, са от доста значимо значение за структурата на микроскопичната материя.

Хигс бозонът е неделима и вездесъща част от материалния свят. Според главния модел във физиката за обикновените частици, Хигс бозонът има много огромна маса. Неговата маса е 100 пъти по-голяма от масата на протона. За да може да бъде следен опит с Хигс бозонът, е нужно да се сблъскат протони, които имат висока сила.

В резултат на този конфликт се получава Хигс бпозонът, макар че това се случва рядко. Получаването на Хигс бозон от конфликта на протони става един път на 10 милиарда конфликта. Регистрирането на тази парченце се с вързва с доста компликации.

Едната е съществуването на огромен декор, който е причининен от други артикули, които са се получили по време на конфликта на протоните. От този декор би трябвало да бъде изолирана точно частицата Хигс бозон.

Хигс бозонът има доста малко битие или по-точно казано 10/23 елементи от секундата.

Вижте повече за адронния колайдер.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР