Хигрома е доброкачествен кистозен тумор. Никога не се трансформира в

...
Хигрома е доброкачествен кистозен тумор. Никога не се трансформира в
Коментари Харесай

Лечение на хигрома с домашно приготвени рецепти

Хигрома е незлокачествен кистозен израстък. Никога не се трансформира в недоброкачествен израстък.

Намира се до ставите или сухожилията, най-често – в ставата на китката, на ръката, в стъпалото и глезенната става (не бъркайте хигрома с hallux valgus на стъпалото, когато ставата на палеца изпъква и с артритни деформации на ставите, а хигрома също може да се обърка с венче, липом).

На външен тип хигрома наподобява на издутина, чийто диаметър може да варира от пет милиметра до шест сантиметра.

Хигрома може да бъде мека, еластична, груба. При натискане се появяват остри мъчителни чувства.

Причините за появяването на хигрома не са изцяло разпознати.

При мъжете хигромите се появяват няколко пъти по-рядко, в сравнение с при дамите.

Хигрома нормално е безвредна и може да бъде оставена без лекуване. Имаше единични случаи, когато тя изчезваше сама.

Най-ефективният способ за лекуване е интервенцията. Но в случай че лекарите не упорстват за интервенция, тогава може да се приложи следният комплекс за самолечение.

В този случай би трябвало да се заобикаля напрежението върху тази става.

И по този начин, ето вероятните предписания:

1) Вземете слънчогледовите кошнички, откъснати незабавно след събирането на семената. Смелете кошничките. Претеглете 100 грама нарязани кошнички, залейте ги с 1 литър водка.

Поставете на мрачно място, оставете за 10 дни. Натрийте хигрома с подготвена смес заран и вечер.

2) Вземете картофени кълнове. Кълновете би трябвало да са дълги от 3 до 6 сантиметра. Превъртете ги през миксера, налейте два от идентични размера водка (тоест, в случай че натрошените кълнове се окажат чаша, тогава би трябвало да вземете две чаши водка).

Престояват на мрачно място в продължение на 10 дни, като разклащате всекидневно. Разтривайте хигромата 2 – 3 пъти дневно.

3) Смелете главите на цъфтящи глухарчета, налейте водка в съответствие 1: 1, оставете на мрачно място за 2 седмици, прецедете. Мажете хигромата с смес няколко пъти дневно.

4) Смелете корените на тинтявата и ги превърнете на прахуляк с кафемелачка. Смесете една супена лъжица от този прахуляк и супена лъжица мед.

Втрийте този мас в хигрома, по-късно го увийте и останете на топло за известно време. След това изплакнете с топла вода. Правете го два пъти дневно.

5) Добре оказва помощ компрес, изработен от натрошени плодове на физалис или натрошени конски (неядливи) кестени. Нанесете каша от едно от тези средства върху хигромата.

Поставете полиетилен от горната страна, фиксирайте го с носна забрадка или бинтове. Задръжте половин час или час. Изплакнете кожата на мястото на компреса с топла вода.

6) Купете алкохолна смес от прополис в аптеката и смазвайте хигромата с нея няколко пъти дневно.

7) Нарежете малко боровите клончета дружно с иглите, изсипете в тенджера, прибавете вода, тъй че водата да ги покрие изцяло, варете на слаб огън 1 – 2 минути, оставете за един час.

Използвайте този бульон (в топла форма) за компреси върху хигрома (прилагайте компрес един път дневно, задръжте го най-малко половин час).

Между другото, вместо игли, можете да употребявате суха билка пелин за компреси. Залейте две супени лъжици сухи нарязани билки с чаша вода, оставете да заври, оставете за един час, прецедете, направете компрес.

8) Няколко пъти дневно намажете хигромата с прясно изцеден сок от жълтурчета. Или смес от бучиниш

В един и същи ден могат да се ползват два разнообразни метода. Освен това същият способ би трябвало да се ползва всекидневно в продължение на минимум две седмици.!

Ще бъде ужасно, в случай че ни последвате и споделите тази публикация с приятелите си и вашето мнение (или опит) в мненията!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР