Хидроксихлорохин. Тази дума вероятно сте я чували, защото многократно беше

...
Хидроксихлорохин. Тази дума вероятно сте я чували, защото многократно беше
Коментари Харесай

Какви са причините Тръмп да промотира хидроксихлорохина?

Хидроксихлорохин. Тази дума евентуално сте я чували, тъй като неведнъж беше упомената от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Тръмп неведнъж промотира това лекарство срещу малария к ато евентуално лекуване против ковид. Американският водач даже предизвиква хората да го вземат, осведоми Би Би Си.

" Какво имате да губите ", пита той.
 Запасихме се с 29 млн. дози хидроксихлорохин, разгласи Тръмп
Запасихме се с 29 млн. дози хидроксихлорохин, разгласи Тръмп

Американският водач се надява медикаментът да бъде употребен за лекуване на вируса

Вероятно същинският въпрос е какво може да завоюва Тръмп от това? Явно много. " Ню Йорк таймс " написа, че самият държавен глава на Съединени американски щати има " дребен персонален финансов интерес в " Санофи ", френският производител на медикаменти, който прави препарата " Плаквенил " - нов вид на хидроксихлорохина ".

Изданието отбелязва също, че няколко други фармацевтични компании също ще завоюват, в това число и тези с акции, които имат връзки с Тръмп.
 Тръмп предизвести американците: Очаквайте доста гибел
Тръмп предизвести американците: Очаквайте доста гибел

Също прикани американците да употребяват малко проучваното лекарство срещу малария

Но един доктор има вяра, че има доста благородни аргументи за интереса на президента към това лекарство.

" Разбирам за какво упорства. Той би трябвало да вдъхне вяра ", разяснява лекар Джошуа Розенберг от болничния център " Бруклин ".

" Дори и да няма доста просвета зад това, тъй като е по този начин на този стадий, това е най-хубавият, най-достъпният вид за потребление ", акцентира лекарят.

Научната общественост към момента не е стигнала до умозаключение дали лекарството в действителност оказва помощ против ковид. Необходими са още изследвания.

Лекарството има евентуални странични резултати, които се отразяват на сърцето.

Топ специалистът по инфекциозни болести Антъни Фаучи, който е от специфичния екип на Белия дом за битка с вируса, е безапелационен, че все още нищо не демонстрира, че хидроксихлорохинът има някаква изгода против ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР