Хидрофорните помпи са част от уредба, при която помпата е

...
Хидрофорните помпи са част от уредба, при която помпата е
Коментари Харесай

Хидрофорните помпи снабдяват с вода при проблеми с налягането


Хидрофорните помпи са част от уредба, при която помпата е обвързвана с хидрофор. Хидрофорът съставлява съд от метал за високо налягане с херметическо затваряне.

Такъв вид помпи са доста потребни тук-там, където има проблеми с непрекъснатото налягане при водоснабдяването. Помпите се явяват един тип асистент и с помощта на тях може да се разчита на непрекъснато течаща вода.

са с разнородни размери. Има такива с дребен размер на цилиндричния съд – 20 литра. Най-големите доближават до 60 литра. Изборът е според от съответните потребности.

Някои хидрофорни уредби са с електронен пресостат, който пуска помпата автоматизирано, когато в тръбопровода няма задоволително налягане и я изключва, когато има такова. Такъв вид пресостат е нужен за местата, където подаването на вода не е централизирано, а е от личен източник.
Кога е належащо да се употребяват хидрофорни помпи?

Вече казахме, че когато има проблеми с налягането, е добре да имате асистент – хидрофорна уредба. Често казусът с водата в огромни здания идва и от загуби във водопроводната система, появяващи се от течове и повреди. В подобен случай монтирането на хидрофор е мощно целесъобразно. Има и други фактори, които могат да причинят проблем с налягането – нови потребители, нови здания, смяна на статута на постройката и други. Какъвто и да е казусът, една хидрофорна уредба ще избави ситуацията и ще забравите проблемите с дефицита на вода.
Как да се избере подобаващата хидрофорна уредба?

Уредбата би трябвало да се избере според от спецификите на мястото и съответните потребности. Необходимо е да се посочи какъв дебит вода е нужен и какви хидравлични загуби се позволяват. След това идва изборът на помпа и уточняване на размера на резервоара на хидрофорния съд. Принципът е следният – колкото по-малък е той, толкоз по-често се включва помпата. И противоположното – при по-големите съдове помпата се включва по-рядко. Вторият вид е по-добър, защото честото включване поврежда помпата и понижава живота ѝ. При по-рядко включване обаче има по-нисък дебит.

Важно конкретизиране за хидрофорите е, че те се инсталират с промеждутъчен контейнер. Така се заобикаля непосредствено черпене на вода от централната система за водоснабдяване, което е неразрешено.
В какви здания се постанова да се инсталира хидрофорна уредба?

Хидрофорни уредби се инсталират най-вече в отдалечени здания (вили, селски къщи), които не са покрай централните водоснабдителни системи. Те постоянно страдат от ниско налягане на мрежата и без хидрофорни помпи използването на вода би било изтезание. Хидрофорните помпи обаче се употребяват освен в села и отдалечени места, такива може да са нужни и в блокове в градовете – най-много за горните етажи, където налягането е по-малко.

Друг случай, в който се постанова да се снабдите с хидрофор, е когато водоснабдяването се случва единствено посредством сондаж.
За какво се употребява водата, идваща от хидрофорните помпи?

Тя може да се употребява за най-разнообразни битови потребности. Включително дъждовната вода е подобаваща за пералната машина или тоалетната, или пък за напояване в градината.

Помпите могат да се употребяват както за мобилна, по този начин и за стационарна приложимост. Когато няма да се постанова да я местите, тя може да се инсталира на едно място и да бъде постоянен детайл от вашето водоснабдяване. При потребност от прилагане на повече места обаче е по-удобно да бъде мобилна. Ако мястото, с което разполагате, е малко, по-добре да изберете такава с стилен дизайн, която не заема доста място. Ако пък имате потребност от повече вода и разполагате с пространство, изберете по-голяма помпа.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР