Хидратиращите млечни вани на Клеопатра или черната като нощ очна

...
Хидратиращите млечни вани на Клеопатра или черната като нощ очна
Коментари Харесай

Тайните рецепти за красота на Клеопатра и Нефертити

Хидратиращите млечни вани на Клеопатра или черната като нощ очна линия на Нефертити са единствено дребна извадка от хиляда и един трикове за хубост, употребявани от античните египтяни от всички сфери на живота.

Дори доста бебета са кръстени с думата " нефер " или " хубавица ". От мащехата на Тутанкамон, Нефертити („ красивата идва “), до обичаната брачна половинка на Рамзес II, Нефертари („ най-красивата от всички “).

В този смисъл, тук сме събрали няколко съществени трика за хубост, за които се допуска, че тъкмо те са триковете за хубост на Клеопатра и Нефертити.

1. Бани с мляко и мед.

Клеопатра е вземала дълги киснещи вани в мляко и мед. Млякото има овлажняващи свойства и комбинацията му с мед оказва помощ за възобновяване на еластичността. Топло мляко може да се употребява и като средство за премахване на грим или да се слагат компреси от прясно мляко върху лицето, с цел да се хидратира.
Смъртоносните секрети за хубост от предишното
В предишното, когато хората още не са имали дълбоки знание върху химичните детайли и заобикалящата ги среда, в бита и в женските разкр...
Прочети повече
2. Срещу акне.

Сред триковете за хубост на Клеопатра не са липсвали и домашни средства за попречване и унищожаване на акне. Тя е сварявала шепа праз и смесва получената вода с козе мляко и малко захар, създавайки съвършен натурален ексфолиант за унищожаване на мъртвите кафези и петна.

3. Гладка кожа с телешко.

Прилагането на кубче лед върху лицето, с цел да го стегне, е постоянно срещано средство през днешния ден. Въпреки това, египетската владелка Клеопатра и царицата на Древен Египет от XVIII династия Нефертити,  поставяли части говеждо месо върху кожата, с цел да резервира тя гладка и без провисване.

4. Розова вода за клепачите.
Тайните за хубост на звездите
Всяка жена на този свят желае да бъде красива. Независимо дали става дума за известна дама, жена от международна големина или просто счетово...
Прочети повече
Историите, които разказват Клеопатра, описват за красивите й очи. Твърди се, че тя се е грижела за тях от слънчева светлина и ги е измивала 3 пъти денем с препарат от розова вода. Тази вода са правели нейните камериерки, които са сварявали чаша розови листенца в половин литър вода.

5. Бадемово масло за вашите мигли.

Според историите Клеопатра подстригвала миглите си на полумесеца 3 следващи вечери и по-късно нежно ги търкала с бадемово масло, с цел да ги накара да пораснат бързо.

6. Котешки тип.

Жените на Древен Египет обичали да демонстрират доста сетивен външен тип. За да придаде на очите си котешки тип, Клеопатра ги обрисувала с мрачен прахуляк, изработен от оловен сулфид, прочут като галенит.
Тайните за хубост на нашите баби
Светът на хубостта, както и в региона на модата, напредъкът и трендовете са непрекъснати. Изследванията разрешават на козметиката да им...
Прочети повече
7. Крем срещу бръчки.

В съд момите на Клеопатра сложили сок от лук, 40 грама бял мед, 40 грама бяла лилия и 40 грама разтопен восък. Те смесвали съставките и правели мас, който кралицата да разтрива на лицето си всяка вечер преди лягане.

8. Маска с краставица.

Според отзиви на историци, египетската кралица е слагала маска, с цел да предотврати  бръчките. Използвани са нарязани краставици, бита сметана, зехтин и мед.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР