ХЕЙЛИ, Айдахо (АП) — Пол Ритинг е бил директор на

...
ХЕЙЛИ, Айдахо (АП) — Пол Ритинг е бил директор на
Коментари Харесай

Изводи от разследването на АП относно начина, по който мормонската църква се занимава със случаи на сексуално насилие

ХЕЙЛИ, Айдахо (АП) — Пол Ритинг е бил шеф на отдела за ръководство на риска в Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни от към 15 години, когато 31-годишен член на църквата му сподели, че татко й, някогашен свещеник, я е малтретирал полово, когато е била дете.

Ритинг отлетя от централата на църквата в Солт Лейк Сити до Хейли, Айдахо, с цел да се срещне с Челси Гудрич и нейната майка Лорейн, с цел да обсъдят това, което той сподели, че е „ трагична и ужасяваща “ история.

По това време бащата на Челси, Джон Гудрич, беше направил религиозна изповед пред свещеник от църквата, необятно известна като мормонската черква, с детайлности за връзката му с щерка му. Следвайки църковната политика, свещеник Майкъл Милър се обадил на църковна линия за помощ, основана, с цел да приема позвънявания от епископи по отношение на полово принуждение, и Джон Гудрич бързо беше отстранен.

След отлъчването Челси и Лорейн рапортуваха изказванията на Челси за малтретиране на полицията в Маунтин Хоум, Айдахо. Те...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР