Хеттрик на Форест осигури плейоф на Шотландия за Евро 2020Отборът

...
Хеттрик на Форест осигури плейоф на Шотландия за Евро 2020Отборът
Коментари Харесай

Хеттрик на Форест осигури плейоф на Шотландия за Евро 2020

Хеттрик на Форест обезпечи плейоф на Шотландия за Евро 2020
Отборът на Шотландия се класира за идната фаза на шампионата Лига на нациите и си обезпечи плейоф за Евро 2020 след победа вкъщи с 3:2 над Израел на,,Хемпдън Парк “. Само триумф щеше да подсигурява продължение напред за възпитаниците на Алекс Маклийш, само че дуелът стартира по-добре за гостуващия състав. Полузащитникът на Брайтън Берам Каял откри резултата в 9-та минута, с цел да даде преднина на израелците.

Последваха обаче минутите на Джеймс Форест. Крилото на Селтик първо изравни в 34-та минута, а малко преди почивката изведе с едни гърди напред домакините. В 64-та атакуващият футболист оформи своя хеттрик. Израел имаше сили единствено за почетно попадение, което пристигна в 75-та минута след точната намеса на Еран Захави. В края на конфликта шотландците трябваше да потреперят за крайния триумф, като се наложи и техния вратар Алан Макгрегър да се намесва, с цел да резервира скъпите три точки.

По този метод Шотландия приключи групата с 9 точки и си обезпечи плейофно присъединяване за Евро 2020 до март същата година. Отборът ще се концентрира върху идните квалификации за европейския шампионат след две години, като жребият ще се тегли на 2 декември в Дъблин.

Ето и останалите резултати от вечерта:

Група 3, Лига А: Португалия – Полша 1:1 (Португалия продължава напред)

Група 2, Лига Б: Швеция – Русия 2:0 (Швеция продължава напред)

Група 4, Лига С:

Черна Гора – Румъния 0:1

Сърбия – Литва 4:1 (Сърбия продължава напред)

Група 3, Лига Д:

Косово – Азербайджан 4:0 (Косово продължава напред)

Малта – Фарьорски острови 1:1. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР