Херпесът на устните е заболяване, което е пряко свързано с

...
Херпесът на устните е заболяване, което е пряко свързано с
Коментари Харесай

Херпес – кошмарът на всяка жена

Херпесът на устните е заболяване, което е директно обвързвано с херпесния вирус, който съпровожда съвсем всеки човек през целия си живот. В нашето тяло вирусът на херпес се демонстрира по разнообразни способи. Обикновено думата „ херпес “ назоваваме простуда (възпаление), която изскача понякога на устните. Това обаче надалеч не е единственият „ призрачен сън “ и сигурно не най-лошият, който херпесният вирус може да аргументи.

Какво съставлява

Херпесът е вирусно заболяване, при което на кожата и лигавиците се появяват надупчени мехури с транспарантно наличие. Най-често срещаното поверие за този вирус е, че херпесът е на устните. Това разстройва всички, само че изключително влюбените романтици, тъй като те би трябвало да не помнят за целувките за няколко дни. Съществуват обаче и други прояви на херпес – в действителност такава „ простуда “ може да възникне на всяка лигавица.

Херпесната зараза се предава посредством пряк контакт с носителя или посредством предмети от бита. В някои случаи е допустимо въздушно предаване на вируса. Вирусът попада в тялото през лигавиците на горните дихателни пътища или през гениталиите по време на сексуален акт. Попадайки в кръвта и лимфата, тя се популяризира в други вътрешни органи.

Тъй като херпесният вирус е вграден в клетките на генно равнище, откакто е инфектиран, към този момент не е допустимо да се отървете от него. Това значи, че съвсем всички хора на планетата са носители.. Периодично херпесният вирус се „ разсънва “, минава от пасивно положение в интензивно.

Решение на казуса

Невъзможно е да се излекува херпес, като се борите единствено с неговите прояви. Веднага щом забележите, че имате херпес на устните, използвайте херпесен мас. Колкото по-често мажете мястото на раната, толкоз по-добре. От една страна, мехлемът облекчава сърбежа и болката, от друга, предизвиква бързото укрепване на тъканите.

В допълнение към мехлемите, може да опитате обичайните способи на медицината – някои от тях са много ефикасни. Намажете инфектираното място с ментова паста за зъби. Ако извършите това вечер, преди лягане, през нощта, мястото на лезията ще заздравее с коричка и ще стартира да зараства по-бързо. Друго, което може да извършите и понякога да нанасяйте памучен тампон, потънал в сок от валокордин или алое върху засегнатите области.

Не забравяйте, че никога не би трябвало да изстисквате или да отстранявате мехурчетата, които съставляват херпеса на устните ви. Правейки това, вие освен няма да ускорите възобновяване си, само че и ще си навредите, като отворите достъп до зараза.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР