Херпесът може да бъде много мъчителен и болезнен, освен това

...
Херпесът може да бъде много мъчителен и болезнен, освен това
Коментари Харесай

Сок от алое помага при херпес

Херпесът може да бъде доста непосилен и мъчителен, също така и мощно загрозяващ външния тип, само че сок от алое оказва помощ бързо да се справите с този проблем. Херпесът е вирусно заболяване, най-често локализирано по лигавицата на устата, устните, носа, роговицата, гениталиите. Веднъж попаднал в тялото, вирусът остава там за дълго време и е в неактивно положение във вегетативните ганглии. Следователно, болестта от време на време се повтаря след измръзване, простуда, други заболявания, интоксикации. Сок от алое оказва помощ при херпес, въпреки че за неговото лекуване се употребяват разнообразни растения. Локално мехурчетата се смазват по 4-6 пъти дневно с свеж сок от алое вера, също по този начин с запарка от дъбова кора, сок от жълтурчета или 5% алкохолен разтвор на прополис, както и с инфузия от билката ароматна теменужка.

Планинската арника също лекува херпес. Настойка от съцветия от планинска арника: 10 г от растението се заливат с 200 мл вряла вода, оставя се да заври, по-късно кисне за 1 час, приема се по 1 супена лъжица, три пъти дневно, преди хранене и се ползва върху херпесните папули по кожата и лигавиците.

Освен това в лекуването на херпес се предлагат още няколко предписания, с изключение на сокът от алое:

№1. Листа и цветя от сладка детелина, цветчета от лайка, съцветия от планинска арника (всички по 30 г). 4 с.л. от тази билкова примес се слагат в 500 ml вряла вода. Оставете настойката за 30 минути да кисне, приемайте по 50 ml, 4 пъти дневно, преди хранене и нанесете върху засегнатите области като лосион.

№2. Трева от елементарен дубровник (40 г); листа от лековит култивиран чай (30 г); листа от бял имел (5 г). 2 с.л. от тази билкова примес прибавете към 300 мл вряла вода, кипнете за 1 минута, оставете за 1 час за изстине, прецедете и нанесете на устните 6-8 пъти дневно. Също по този начин може да приемате по 2 супени лъжици, 4-5 пъти дневно, преди хранене.

Сок от алое оказва помощ при херпес, само че можем да препоръчаме и друга рецепта на обичайна медицина: борна киселина на прахуляк се разтваря с преварена вода, до момента в който се образува хомогенна каша. Тази маса се нанася върху региона на кожата, наранена от херпеса, покрита с превръзка, плат, образувайки компрес. Ден по-късно се ползва нова порция разтвор на борна киселина.

Така че не се отчайвайте, в случай че в разгара на грипния сезон ви връхлети херпесна зараза. Както разбрахте, с изключение на сок от алое, оказват помощ още редица други растения.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР