Херпесът е резултат от инфекция с вируса на херпес симплекс

...
Херпесът е резултат от инфекция с вируса на херпес симплекс
Коментари Харесай

Херпес – симптоми, причини и лечение

Херпесът е резултат от зараза с вируса на херпес симплекс (HSV). Причинява образуването на рани, мехури в или към устата, гениталиите.

Има два типа HSV:

вирусът на херпес симплекс вид 1 (HSV-1) - предизвиква орален херпес, който нормално визира устата и околната кожа, както и гениталната област;вирусът на херпес симплекс вид 2 ( HSV-2 ) - приказваме за генитален, нормално излъчен по сексуален път херпес.

Лечението може да помогне за справяне със признаците и да понижи вероятността от повтарящи се огнища и предаване. HSV е постоянно срещан вирус, съгласно Световна здравна организация (СЗО) към 67% от хората под 50 години в международен мащаб имат HSV-1 зараза, а 13% - са с диагностициран HSV-2.

Какво е генитален херпес (ГХ)?

Гениталният херпес е постоянно срещана зараза, излъчена по сексуален път. Въпреки това, човек с генитален херпес може да няма признаци или да има единствено леки такива. Характерен признак на гениталния херпес е съществуването на дребни лезии с мехури. Обикновено се намират към гениталиите, ректума или устата. Изпълнените с течност мехури се пукат и по-късно се трансформират в дребни, мъчителни рани, които могат да продължат две до четири седмици, откакто се отворят. Възможно е най-много при първичната поява на ГХ да има спомагателни проблеми като:

Висока температура;Главоболие;Болки в тялото;Подути лимфни възли;Болка при уриниране;Инфекция на очите.

Възможно е да има повече места с генитален херпес, защото той не изчезва изцяло. По-късните огнища на херпес нормално са по-леки. ГХ се предизвиква главно от HSV-2, само че може да бъде породен и от HSV-1. HSV-2 инфекцията нормално бива популяризирана, чрез сексуален контакт с някой, който има генитална HSV-2 зараза. Човек може също да получи генитална HSV-1, като прави орален секс с някой, който има орална HSV-1 зараза. Вирусът на гениталния херпес не може да се популяризира посредством общ контакт с предмети.

Какво е орален херпес?

Цялата публикация, прочетете!
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР