Hennes & Mauritz (H&M) е наела Кристофър Уайли (Whisteblower), разкрил

...
Hennes & Mauritz (H&M) е наела Кристофър Уайли (Whisteblower), разкрил
Коментари Харесай

H&M нае Кристофър Уайли, който разобличи злоупотребата с лични данни от Cambridge Analytica

Hennes & Mauritz (H&M) е наела Кристофър Уайли (Whisteblower), разкрил злоупотребата с персонални данни от потребителски профили, коеято провокира абсурда с Cambridge Analytica. Уайли ще помогне на шведския търговец на дребно да проучва данни с изкуствен интелект, с цел да схваща по-добре потребностите на клиентите, написа Bloomberg.

Уайли е подписал консултантски контракт с H&M, съгласно говорителката на компанията Улрике Исааксон. Основната задача на Уайли ще бъде да помогне на H&M да схващат по-добре клиентите, продуктите и пазарите, както и да поддържа създаването на " резистентен и етичен " изкуствен интелект, споделя тя.

H&M има вяра, че огромните бази данни и изкуственият разсъдък могат да оказват помощ на компанията да се снабдят с разбирането, от което се нуждаят, откакто инвентаризацията набъбна до рекордно равнище предходната година. През последните няколко години на компанията ѝ е мъчно да се приспособи към възходящия тренд на онлайн търговия и се пробва да настигне притежателя на Zara Inditex.

През септември основният изпълнителен шеф на H&M Карл-Йохан Персон съобщи, че резултатите от обновяването на компанията скоро ще стартират да се следят в продажбите, защото компанията създаде по-добри способи за прогнозиране на трендовете и установяване на цените. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР