ХЕНДЕРСЪН, Невада (KLAS) — Шофьор от района на Лас Вегас,

...
ХЕНДЕРСЪН, Невада (KLAS) — Шофьор от района на Лас Вегас,
Коментари Харесай

„Той нямаше шанс“, добре познат пътен дефект в района на Лас Вегас не е отстранен, докато дете не умре

ХЕНДЕРСЪН, Невада (KLAS) — Шофьор от региона на Лас Вегас, който се състезава по жилищен път, се удари в грапавина и изгубил надзор, убивайки 13-годишно момче на тротоара. Разследващите 8 News Now откриха, че в годините по-рано няколко коли са се блъснали в едно и също затруднение и са се приземили, където Рекс Пачет лежи имобилен.

В продължение на месеци проверяващите 8 News Now са преглеждали документи и видео, свързани с Марша 7, 2022 година, съдбовна злополука.

„ Страхът, който изпитва всеки родител, когато има деца, се сбъдна “, сподели Джейсън Пачет, бащата на Рекс, от вкъщи си в Хендерсън съвсем две години след злополуката, която умъртви неговия наследник Рекс се прибираше от къщата на другар благодарение на скутер, когато Хосе Мармолехо, тогава на 21 години, се сблъска с него.

7 март 2022 година

< p> Видео от телесна камера демонстрира по какъв начин служител на реда от Хендерсън се притичва на помощ на Рекс, до момента в който свободна от работа здравна сестра се пробва да съживи осмокласника. Ford Mustang на Marmolejo скочи на тротоара, трансформирайки се в четириколесна ракета.

„ Рекс не отговаряше на нашите позвънявания или текстови известия или нещо сходно и ние продължавахме да се опитваме да пингваме телефона му през приложението Find My Phone и просто продължаваше да споделя офлайн “, сподели Джейсън Пачет за оня понеделник вечер.

Докато телефонът на Рекс обезверено търсеше отговор, телесната камера на офицер записва, до момента в който той и сътрудника му стартират следствието.

< p> „ Те удариха неравността тук “, споделя един служител на реда във видеото.

„ Каква грапавина? “ различен дава отговор.

„ Знаете ли по какъв начин имаме неравностите в хълма тук? “ споделя първият офицер.

„ Неравността “, от време на време наричана в квартала „ Гърбицата на Маниън “ или „ Гърбицата на Маниън “, беше безпланов било на пътя, който стана обичан на състезателите. Местоположението му на Paradise Hills Drive покрай Noble Isle Street разреши на водачите да излязат във въздуха.

Колата, която блъсна Рекс, загуби надзор и се озова на тротоара пред междинното учебно заведение Mannion, където стотици възпитаници посещават час.

Видео, споделено с 8 News Now Investigators, демонстрира коли, които се движат с ограничаването на скоростта от 35 mph, карайки се нагоре и надолу от неравността. Доказателства за вредите от неравността са маркирани на тротоара.

Мармолехо е карал повече от 90 благи в час, сподели полицията.

Полицай: И по този начин, какво ставаше ли, дребосъче?

Marmolejo: Бяхме - вървяхме бързо. Бяхме просто някак —

Полицай: Знам, че там има тази дребна издаденост, която знам —

Мармолехо: Изпъкналост —

Полицай: Точно по този начин, от момента, в който ударихте тази грапавина, просто...

Колата на Мармолехо се удари в неравността, кацна на тротоара, пукна гума и се озова навръх пътя на Рекс.

„ Рекс стоеше на към 150 ярда на тротоара и нямаше късмет “, сподели Джейсън Патчет.

Нямаше късмет да се прибере до поздравете родителите, братята и сестра му.

„ Ударът накара транспортното средство да изгуби надзор и да се качи на тротоара и да умъртви сина ми “, сподели Джейсън Патчет.

Случи се преди

Разследващите от 8 News Now подадоха няколко претенции за досиета до град Хендерсън, като откриването на подутината не беше загадка. Години наред съседите се оплакваха от пътя и непрекъснатата скорост. Много от тези недоволства цитираха тротоара и местоположението на междинното учебно заведение Mannion на пътя на водач отвън надзор.

Катастрофата през 2021 година беше съвсем идентична с тази, която умъртви Рекс.

< p> „ Движеха се доста бързо и удариха този неуспех и тази кола се завъртя “, сподели очевидец на служител на реда, проверяващ злополуката през 2021 година Шофьорът се блъснал в същата грапавина и изгубил ръководство. Колата се приземи с главата надолу с двамата души вътре, оставени да изпълзят, се споделя в документите.

Документите, получени от проверяващите 8 News Now, разкриват, че очевидец е споделил на полицията, че колата се е „ блъснала в неравността “ и се е обърнала.

>

„ И по този начин, те удариха пропастта там и — тъкмо тук би трябвало да има диря от удар “, споделя проверяващият служител на реда на видеото от камерата на тялото.

Ще има и други следи за снимане. < /p>

През 2018 година кола се приземи на същото място – също жертва на същото скоро смъртоносно затруднение. Шофьорът му сподели на полицията, че „ не е видял [голямата] грапавина на [пътя] – изхвърчал е във въздуха “, се споделя в документите.

През 2019 година кола се озова единствено на метри от мястото, където Рекс щеше да лежи три години по-късно се споделя в отчет за злополука. Шофьорът споделил на полицията, че „ взел колата на татко си за забавление “, когато я събрал.

„ Ако ударът не беше там, щеше ли Рекс да е тук през днешния ден? “ 8 News Now Следователят Дейвид Чарнс попита Джейсън Патчет.

„ Ако беше неравномерността, нямаше да приказваме “, сподели той. „ На 100 % имам вяра в това. “

Оплакванията до града по отношение на пътя и неравностите включват едно от комшия, който писа до града за „ сериозен продължителен проблем “, наричайки Paradise Hills Drive „ драм линия. “

Пътят

„ Това не беше част от плана “, сподели Гордън Мет, началник на групата за инженерна процедура на автомагистрали за Robson Forensic. Meth проверява произшествия и пътищата, където се случват.

„ В този случай, когато се употребява с подобаваща скорост, е неловко, само че не наподобява да основава заплаха от това, което видях във видеото, ” Мет сподели за изображенията на неравността от преди гибелта на Рекс.

Мет акцентира скоростта на водачите при злополуките в региона.

Полицията на Хендерсън по-късно ще цитира Мармолехо за неразумно шофиране.

Полицай: Хей, Хосе, какъв брой бързо ще кажете? Можете да дадете единствено почти.

Marmolejo: Ъъъ — бих споделил 80 може би.

Осемдесет в действителност беше 93 – съвсем три пъти над ограничаването. Пътят не е планиран за подобен вид скорост, сподели Мет, нито предходни произшествия могат да бъдат задоволително уведомление за града, с цел да предприеме нещо по отношение на към този момент смъртоносния недостатък.

„ Това задоволително ли е уведомление? “ Чарнс попита.

„ Трябва да се сложи в подтекст с всички други забележки и цели, просто би трябвало “, сподели Мет.

Полицията в Хендерсън реагира на към 3200 произшествия в града всяка година, сподели представител. Записите на 8 News Now, получени от проверяващите, демонстрират, че полицията реагира на произшествия покрай региона на Paradise Hills Drive и Mannion Middle School на всеки осем месеца, макар че не всички включват неравности.

„ Защо е нужен съдбовен случай някои общини да създадат тези ремонти? “ Чарнс попита.

„ Голяма част от това е обвързвано с обръщането на вниманието ви и вашето следствие и приоритизирането на това, което имате с бюджета, който имате “, сподели Мет.

Поправката

Два дни след гибелта на Рекс и след години на жестоки произшествия, свързани с неравността, чиновник на Хендерсън изпрати имейл, в който споделя, че инженерите по трафика „ не са знаели за съществуването [на неравността]. “ < /p>

Няколко часа по-късно чиновник на публичните работи сподели: „ Нека създадем удар допустимо най-скоро “, като да го изправим. Градът първо добави предупредителни знаци и по-късно отстрани неравността през октомври 2022 година на цена от съвсем 150 000 $. Градът също добави кръгово кръстовище по-надолу по Paradise Hills Drive за по-добра сигурност на пешеходците.

„ Защо мислите, че е била нужна гибелта на Рекс, с цел да се поправи неравността? “ Чарнс попита Джейсън Патчет.

„ Мързел. Пълен мързел “, сподели той.

Приблизително по времето, когато екипите поправяха пътя, на фона на повече крясъци от съседи за неразумно шофиране с превишена скорост, капитан от полицията в Хендерсън помоли лейтенант да създаде проект за деяние за битка с превишената скорост в ■ повърхност. Разследващите злополуката откриха, че скоростта на Мармолехо е „ главният фактор “ за злополуката.

При повтарящи се произшествия преди гибелта на сина му, Джейсън Патчет сподели, че неравността е отговорна.

„ Неравността беше за какво синът ми не седи тук през днешния ден и за какво водим този диалог, ” сподели той.

Близо две години след гибелта на Рекс, Джейсън Пачет сподели, че заобикаля пътя. Картина, основана от последната фотография, направена от почивката, която майката на приятеля му го направи, преди да се прибере у дома онази вечер, се трансформира в картина в хола на Патчет.

„ Той беше благ, той просто искаше карат те да се усмихваш “, сподели Джейсън Пачет. „ Той ви маха и ви уведомява, че „ към момента съм тук “. Аз съм с теб. “ И твърдо имам вяра в това. “

Отговорът

След няколко месеца имейли напред-назад градът от Хендерсън отхвърли искане за изявление за тази история.

В дните след злополуката съседите изпратиха имейл на тогавашния член на Общинския съвет, в този момент кмет Мишел Ромеро, по отношение на отстраняването на неравността.

„ Имаме фамилията на младия мъж, чийто живот беше загубен в понеделник вечерта в нашите мисли и молебствия “, се споделя в един имейл от Ромеро до угрижен комшия. „ Като майка не мога да си показва какъв брой мъчно би било да понеса болката от тази сърцераздирателна загуба. “

След като представител на Хендерсън отхвърли настояването да интервюира кмета по отношение на удара и гибелта на Рекс, Чарнс отговори: „ Не получих отговор за какво кметът не може да удовлетвори това искане за изявление. Изненадан съм, че кметът не желае да приказва за загубата на дете в общността. “

Не получихме отговор.

Джейсън Патчет сподели, че той също в никакъв случай не е чувал от града.

По-рано тази година арбитър осъди Мармолехо на 2-6 години затвор. Семейство Пачет упорства за стягане на сходни присъди и предходната пролет републиканският губернатор на Невада Джо Ломбардо подписа Закона на Рекс, увеличавайки пандиза до най-много 10 години. Законът също по този начин включва усъвършенстване за превишена скорост в учебните зони.

Миналата седмица Patchetts заведоха гражданско дело против Мармолехо, града и учебния регион на окръг Кларк. Съдебният иск твърди, че градът и региона са знаели за неравността и не са съумели да я поправят.

За последните вести, времето, спорта и поточно видео се насочете към KLAS.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР