Хелзинки. Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир

...
Хелзинки. Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир
Коментари Харесай

РИА Новости: Владимир Путин предложи на Тръмп да обсъдят „болните места“ в двустранните отношения, американският президент иска да говори за търговията, Китай и контрола върху ядрените оръжия

Хелзинки. Президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин започнаха беседата очи в очи в президентския замък в Хелзинки, която се предшестваше от открита част на срещата в стеснен състав, предава РИА Новости .
Президентът на Русия съобщи, че е станало време да се поговори в детайли за проблемите.
„ Между нас има непрекъснати контакти. Говорихме по телефона и се срещахме няколко пъти на площадката на разнообразни интернационалните мероприятия. Най-накрая пристигна времето да поговорим в детайли за нашите двустранни връзки и за разнообразни „ заболели места “ по света. Те са задоволително доста, с цел да обърнем внимание на това “, съобщи Путин.
От своя страна Тръмп означи, че целия свят е заинтригуван от положителните връзки сред Москва и Вашиюнгтон.
„ Нашите две страни имат огромна опция да изгладят взаимоотношенията си. В продължение на няколко години “, съобщи американският държавен глава.
Президентът на Съединени американски щати заяви, че би желал да поговори с Путин за търговия, контрола върху нуклеарното въоръжение, военни въпроси и Китай.
Откритата част от договарянията приключи с здрависване. След това беседата продължи очи в очи и за нея е очакван час и половина. След това, съгласно графика, би трябвало да се състоят договаряния в уголемен състав, които, според сделките, ще заемат час и 45 минути.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР