Хеликоптер на Гранична полиция ще следи за агресивни шофьори по

...
Хеликоптер на Гранична полиция ще следи за агресивни шофьори по
Коментари Харесай

Хеликоптер и цивилни автомобили дебнат за нарушители на пътя

Хеликоптер на Гранична полиция ще следи за нападателни водачи по автомагистралите в посока към черноморските курорти. Той ще облита автомагистрали, натоварени пътища и ще следи за нарушавания като напредване в спешната лента да вземем за пример.
 10 пияни и дрогирани водачи задържаха в среднощна акция в Бургаско  Внимание: Цивилни коли на КАТ дебнат за превишена скорост
Хеликоптерът е екипиран с камера, която има опция да снима регистрационния номер на автомобила на извършител на пътя, като съответно информацията ще бъде излъчена по въздух на патрулите на пътя. Включването на летателната машина е част от профилираните акции, които Министерство на вътрешните работи организира, с цел да обезпечи превантивната активност и да докара до понижаване на пътните произшествия по пътищата в страната, заяви тази заран основен контрольор Росен Рапчев от Пътна полиция, представен от БГНЕС.

В следенето на извършители ще бъдат включени и необозначени коли, които също ще подават информация на пътните патрули.

Контролът ще е в цялата страна и той ще се реализира с полицейски патрули от 148 мобилни и 51 стационарни камери.

Статистиката демонстрира, че през летните месеци се следи растеж с към 10% на пътните произшествия със починали по пътищата спрямо останалите месеци на годината.

Шефът на бургаската Пътна полиция сподели, че в снощната акция са формирани 11 досъдебни производства против водачи използвали алкохол и наркотични субстанции.

Инспекторът акцентира, че към този момент се следи и усилване на придвижването на гастарбайтери от и към Западна Европа и сподели в задатък, че една от идващите акции включва раздаването на флаери на турски, британски и на немски език на гранично-контролните пропускателни пунктове в страната, с които ще осведомят жителите за най-честите нарушавания, които вършат гастарбайтерите на територията на България и ограниченията, които Министерство на вътрешните работи подхваща по отношение на тях.

Рапчев добави още, че полицията ще продължи с акции по пътищата през целия летен сезон и всеки ден ще имат друг фокус. Новост в инспекциите е и включването на чиновници на работа " Контрол на публичните средства " ( Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) ), които  ще ревизират водачите за оръжия и муниции
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР