Хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава

...
Хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава
Коментари Харесай

Втори военен хеликоптер се включва в гасенето на пожара край Кубадин

Хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили и военнослужещи от военно формирование 48 940 – Бургас, от състава на Командването за логистична поддръжка, се включват в гасенето на пожара край бургаското село Кубадин, област Бургас. Целта е да се усили броя на военнослужещите и техниката, които по-рано през днешния ден, 20 август, се включиха в битката с огъня. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата (МО).

По-рано оттова осведомиха, че вертолет AS 532 AL Cougar също е изпратен на мястото на пожара. 

Вторият хеликоптер и персоналният състав оказват подпомагане заради очакване за утежняване на метеорологичните условия в региона на пожара в следобедните часове на деня, прецизират още от МО.

Машината е изхвърчала в 11:26 часа от авиобаза Крумово. От състава на Командването за логистична поддръжка са потеглили 20 военнослужещи и две единици техника.

Хеликоптерът и военнослужещите от Военновъздушни сили се включват по искане на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в поддръжка на дейностите на място по гасене на огъня. Военнослужещите от военно формирование 48 940 – Бургас работят на съображение искане на регионалния шеф на област Бургас.

От община Средец оповестиха, че е оповестено частично бедствено състояние поради пожара. 

Община Свиленград също разгласи през днешния ден бедствено положение заради огромния пожар в Сакар планина. Огънят е изпепелил 10 000 декара площи, оповестиха по-рано през днешния ден от Областната администрация в Хасково. Огнището се разви в сухи треви, шубраци и смесена гора в землищата на свиленградските села Пъстрогор, Васково, Младиново и Момково, а гасенето през вчерашния ден бе затруднено от мощен вятър и непроходим за техника терен. На мястото работят 13 пожарни екипа и два булдозера. В гасенето, което продължава,  участват и горски чиновници от Свиленград. Периметърът на пожара е 15 километра.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР