Хеликоптер “Кугър евакуира пострадата туристка в Пирин.Тя пострада тежко след

...
Хеликоптер “Кугър евакуира пострадата туристка в Пирин.Тя пострада тежко след
Коментари Харесай

Спасители от Крумово спасиха падналата жена в Пирин СНИМКИ

Хеликоптер “Кугър ” изтегля пострадата туристка в Пирин.

Тя пострада тежко след рухване от ръба на Стражите в посока хижа „ Безбог ”. Наложи се незабавната интервенция на вертолет от авиобаза Крумово, който смъкна потърпевшата от планината и тя към този момент е настанена в болничното заведение в Разлог. Тази вечер екипажът се върна в авиобазата край Пловдив.

“Акцията беше тежка и рискова. Успяхме да стигнем до дамата и да окажем първа помощ. Вече е предадена на медицинските екипи ”, съобщи пред GlasNews.bg водачът Марин Тасков.

Сигналът за тежкото рухване в планината е подаден в ранния следобяд. Веднага екипи на избавителните служби потеглят към точката на случая. Труднодостъпен и извънредно далечен регион под алпийския хълм Стражите.

“Риск постоянно има, само че е рационален риск, с цел да не се превърнем от спасители в хора, които би трябвало да бъдат спасявани ”, добави водачът

Старши-сержант Стоян Колев е индивидът, стигнал до потърпевшата жена.

“Теренът беше сложен. Слязох с лебедката на 2200 метра и другите 300 ги проходихме с носилката ”, описа военнослужещият.



Капитан Юлиян Илиев съобщи, че това е бил полет на ръба на опциите на вертолета и все пак са съумели да извлекат туристката на място, на което да я поемат медицинските екипи.

Жената е с тежка черепно-мозъчна контузия, а до случая се е стигнало след падение.

Спасителите от Крумово благодарят на сътрудниците си от Планинската избавителна работа за съответната помощ на мястото на случая.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР