HBO е безспорен новатор, когато става въпрос за сериали и

...
HBO е безспорен новатор, когато става въпрос за сериали и
Коментари Харесай

„Сексът и градът“ или „И просто ей така“? И защо продължението на сериала разочарова феновете

HBO е неоспорим модернист, когато става въпрос за сериали и филми. Още в далечната 1998 година, компанията предлага на зрителската публика нещо друго и новаторско. „ Сексът и градът “ (Sex and the city)  няма потребност от показване. Едва ли съществува жена, която не е гледала най-малко един епизод от комедийната поредност. А един епизод е изцяло задоволителен и дава ясна визия защо става въпрос. Но не е удовлетворяващо.

Сериалът е толкоз занимателен, че те кара да искаш още и още от него. Обикновените на пръв взор връзки сред героите се оказват нещо самобитно и разчупват рамките, обуславящи предишния век. Стереотипите са разрушени на прахуляк, когато четири секси мацки демонстрират, че актуалната жена не е единствено стопанка, а съвременна и успяваща и въпреки всичко знае по какъв начин да се забавлява.

Сериалът сигурно влиза под кожата на доста дами, мъже и подрастващи, със занимателния си темперамент, забавна сюжетна линия и кокетни фешън решения. Но „ И просто ей по този начин “ (And just like that) е нещо напълно друго. В новите епизоди обичаните на няколко генерации героини Кари, Шарлот и Миранда се намират в средата на своите 50 години, а Ню Йорк е тотално изменен от обществените мрежи.

Най-колоритният персонаж в остарелия сериал несъмнено е Саманта. В продължението обаче за голямо страдание на всички, Ким Катрал не взе участие. Съвременният сериал е придружен от още две неприятни вести – подправената гибел на Тузара в първия епизод  и същинската кончина на артиста, изиграл Станфорд (най-добрият другар на Кари). Но да се върнем към това, в което има живот и да се опитаме да отговорим  на въпроса: „ На какво се дължат отрицателните мнения и негативните оценки на почитателите?

[modula id= “2337″]В истинската поредност акцентът пада върху любовния живот на четирите героини. И най-много върху нездравословната връзка на Кари с Тузара. През далечната 1998-а година, хетеро връзките към момента са водещи, само че през 2021 година, тренда е да си друг. Хомо, би или пансексуалността към този момент не са тематики табу. Напротив навлизат старателно в сериали, филми, реалити формати и най-много в всекидневието на хората. В „ И просто ей по този начин “ заемат водеща роля, толкоз основна колкото е тази на Саманта в оригинала от края на ХХ век.

Вероятно това е повода, предизвикваща всеобщо неодобрение в негово височество – фена. Без да целим да се трансформираме в честен компас, би трябвало да умеем да гледаме обективно и положително на нещата, а те са такива, каквито са.

Годината е 2021, пандемичната конюнктура остава или е към своя край (кой знае), а един обичан сериал се завърна. Да, сюжетът е друг, паметни герои липсват, само че както в действителността, по този начин и във филмовия свят настъпват модификации. Дори Сара Джесика Паркър остарява, колкото и да не желаеме да повярваме в това. Ако оставим настрана вайръл (нашумелите) връзки в „ И просто ей по този начин “, стигаме до извода, че всяко нещо има своя край. Но в тази ситуация на Кари, краят е ново начало. И без значение от сериозните отзиви за скандалността на продължението и възмутителните мнения, замисълът на сериала още в истинския му зародиш е провокация.

Възможно ли е още през 1999 година, феновете да са се оказали толкоз шокирани, колкото са през днешния ден? Но след това да са обикнали сериала? Няма по какъв начин да знаем, само че може да се настаним комфортно, да пуснем този сериал и да отпътуваме към града, който в никакъв случай не спи, дружно с Кари, Шарлот и Миранда.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР