Хатидже Дженгиз, годеницата на Джамал Кашоги, заяви, че тя не

...
Хатидже Дженгиз, годеницата на Джамал Кашоги, заяви, че тя не
Коментари Харесай

Годеницата на Джамал Кашоги: Светът все още нищо не е направил

Хатидже Дженгиз, годеницата на Джамал Кашоги, съобщи, че тя не може да повярва, че към момента няма съществени последици след осъщественото закононарушение, осведоми " Ройтерс ".

Журналистът беше погубен в консулството на Саудитска Арабия в Турция през предходната година.
 Турция арестува шпиони на ОАЕ във връзка със случая
Турция арестува шпиони на ОАЕ във връзка със случая " Кашоги "

Признават, че шпионират арабски жители, политически изгнаници и студенти

" Не мога да схвана за какво светът все още не е направил нищо за това ", сподели тя в прочувствено послание пред Конгреса на Съединени американски щати по време на чуване за медийната независимост и заканите за публицистите.

Дженгиз е последният човек, който се е срещнал с Кашоги, колумнист на вестник " Вашингтон пост ", преди да влезе в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври, с цел да вземе документи за подписване на брак.

Саудитският публицист, осведомен с делата в кралския двор на Саудитска Арабия и критик на престолонаследника Мохамед бин Салман, е погубен и разчленен в консулството от екип от саудитски сътрудници.
 Рияд обезщетил децата на Кашоги
Рияд обезщетил децата на Кашоги

С жилища за милиони долари и месечна отплата

" Все още не знаем за какво е погубен. Не знаем къде е тялото му ", разгласи Дженгиз. Тя прикани да се наложат наказания на Саудитска Арабия и Вашингтон да упорства пред Рияд да освободи политическите пандизчии.

Американските управляващи заключиха, че саудитското държавно управление на най-високо равнище е отговорно за гибелта на журналиста . Рияд отхвърля принцът да е забъркан.

Годеницата на Кашоги показа, че е пристигнала във Вашингтон с вяра да предизвика по-силна реакция. Тя добави, че по-рано този месец е била поканена от президента Доналд Тръмп да посети Белия дом, само че отказала, тъй като не е сигурна за отговора му.
 Интерпол търси 20 души по случая
Интерпол търси 20 души по случая " Кашоги "

Това е направено по искане на Турция

" Мисля, че ние избираме сред две неща. Ние можем да продължим по този начин като че ли нищо не се е случило...или можем да действаме, можем да оставим настрани всички ползи, интернационалните ползи и политики, да се фокусираме върху полезностите за по-добър живот ", прикани тя пред подкомисия към Камарата на представителите.

Наричайки Съединени американски щати " цитадела ", която пази свободата на мисълта и правата на индивида, годеницата на Кашоги прикани за правдивост.

" Мисля, че това е тест за Съединени американски щати и имам вяра, че това е тест, който може и би трябвало да бъде преодолян ", счита тя.
 Убийците на Кашоги работили без да пита
Убийците на Кашоги работили без да пита

Ал Джубейр показва, че наемниците надвишили пълномощията си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР