Хасковският окръжен съд остави в ареста 61-годишния Дурсун Хамзаоглу. Той

...
Хасковският окръжен съд остави в ареста 61-годишния Дурсун Хамзаоглу. Той
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста шофьора на тир, хванат с над 191 кг. хероин

Хасковският областен съд остави в ареста 61-годишния Дурсун Хамзаоглу . Той ешофьор на камиона, в който бяха открити 191 кг хероин, оповестява БНР.

Рекордната пратка на стойност над 12,5 млн. лв. , беше хваната на 23 май на граничния пункт " Капитан Андреево ".

На Хамзаоглу е повдигнато обвиняване за преместване на опиат в изключително огромни размери, за което законът планува от 15 до 20 години затвор . Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.​

До разбиването на интернационалния наркоканал се стигна след сигнал от европейски партньорски служби, а пътят на дрогата е бил от Иран до Белгия.

Днес в съда стана ясно, че хероинът, пакетиран фабрично в торби със строително лепило, с цел да остане незабележим за ренгена, е бил претрупан в митнически склад в Истанбул, където камионът е останал два дни, прецизира бТВ.

 Полицейско куче откри близо 200 кг хероин на Обновена
Полицейско куче откри близо 200 кг хероин на " Капитан Андреево "

Стойността на опиата е 12 млн. лв. по цени на съдопроизводството

След това още веднъж под надзора на турските митници, тирът е бил дотоварен в Чорлу с друга стока и му е било сложено проследяващо устройство.

На турския пункт " Капъкуле " камионът е бил подробно тестван с рентген и две кучета, само че не е намерено нищо. Днес в съда трима юристи на водача Дорсун Али твърдяха, че той не е част от незаконната скица .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР