Хасково. Повече от 1700 танцьори са подали заявки за участие

...
Хасково. Повече от 1700 танцьори са подали заявки за участие
Коментари Харесай

Хасково: Повече от 1700 танцьори ще участват в Международния фестивал „Вълшебен свят“

Хасково. Повече от 1700 танцьори са подали поръчки за присъединяване във фестивала „ Вълшебен свят “ в Хасково, регистрира на конференция уредникът на самодейността Милена Налбантова. Това оповестиха от Община Хасково . 14-тото издание на фестивала стартира в петък, 7 юни, с дефиле на участниците в централната част на града. Награждаването и галаконцертът са планувани за неделя, 9 юни.
Заявките са подадени от 135 танцови школи от 18 страни. Изпълненията са с обща дълготрайност 62 часа и ще бъдат показани на три подиуми в залите на читалище „ Заря “, Младежки център и зала „ Дружба “. Само соловите осъществявания са към 800. Подчертан интерес има към класическия балет, модерните, актуалните танци, танцово шоу и джаз.
18-членно жури от международно признаци експерти ще разпредели премиите.освен призови места допълнително от 30 стила танци, ще бъдат дадени над 40 дълготрайни и краткосрочни стипенции за образование, едни от най-престижните са за образование в Бродуей денс център Ню Йорк, Танцова Академия Степс – Ню Йорк, Ъндърграунд-Торонто, Канада,Четири професионални образования за влиятелни школи в Италия и други Най-голямата премия е Гранд при за балетна групировка, както и Купа на кмета на Хасково. Има призове за най-хубав солист, дуети, групи и обединения, възпитател и хореограф. Специални посетители на галаконцерта в неделя вечерта ще са балетисти от Държавна опера – Стара Загора.
Директорът на фестивала Милена Налбантова пресметна, че участниците дружно с съпътстващите ги лица са към 4 хиляди души, които са заели хотелите с изключение на в Хасково и в радиус от към 30 километра към града. Групи са настанени в хотелите в общините Харманли, Димитровград, Минерални бани, Стамболово. Всяка година участниците са усилват и настаняването им е един от най-сериозните проблеми, който срещаме, сподели Налбантова. Тя благодари за финансовата поддръжка на общината и за предоставените зали и защита. Това по думите й разрешава във всички зали достъпът да е свободен, за разлика от доста други сходни фестивали, даже в чужбина, където входът в залата е с билети.
Милена Налбантова означи също, че марката „ Вълшебен свят “ към този момент е патентована.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР