Хасково. Общината започна превантивно разрушаване на опасни сгради на бивше

...
Хасково. Общината започна превантивно разрушаване на опасни сгради на бивше
Коментари Харесай

Хасково: Общината започна превантивно разрушаване на опасни огради

Хасково. Общината стартира превантивно разрушение на рискови здания на бивше военно отделение. Обектът е възложен на Общината от Министерството на защитата за създаване на парк. Това оповестиха от пресцентъра на Община Хасково . Предстои оповестяване на социална поръчка за избор на план.
След случая с ограда на обект на Министерството на защитата на 19 април 2019 година, при който почина човек, кметът Добри Беливанов назначи комисия, която ревизира за евентуално рискови здания на територията на общината. Установени са няколко рискови обекта, които не са общинска благосъстоятелност. Общината ще предприеме разрешените от закона дейности за известяван на притежателите и задължаване за обезопасяване на постройките. Подобна постройка е някогашният магазин „ Марса “, който е монумент на културата и по тази причина ще бъде известен и Министърът на културата. За тази постройка има издадени голям брой наставления за подсилване, което притежателят на е извършил в избрания период и ще му бъде формиран и връчен акт.
За следващ път е открита рушаща се ограда на пустеещ тютюнев склад покрай спортна зала „ Спартак “, като постройката е благосъстоятелност на частна компания. Мястото е оградено с защитна лента ограничаваща прекосяването по тротоара. За тази постройка също ще бъдат известени още веднъж притежателите и задължени да отстранен или укрепят рушащия се дувар.
До в този момент инспекцията на комисията е открила и рискова ограда на ДНА, на ул. “Ген.Колев “. Тя е благосъстоятелност на Министерството на защитата. Собственикът ще бъде длъжен да я обезопаси, като я укрепи или отстрани.
Продължава инспекцията за рискови здания на територията на община Хасково.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР