Хасково. Митническите служители от ГД Митническо разузнаване и разследване“ и

...
Хасково. Митническите служители от ГД Митническо разузнаване и разследване“ и
Коментари Харесай

Контрабандни златни изделия за над 1 млн. лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево

Хасково. Митническите чиновници от Групово дело „ Митническо разузнаване и следствие “ и Търговско дружество " Южна морска " откриха над 12.5 кг контрабандни златни украшения при две инспекции - на рейс и лек автомобил. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници " .

На 21.05.2021 година към 18.30 часа на Министерство на правосъдието " Капитан Андреево " лек автомобил BMW с непозната регистрация, влиза в страната от Турция на път за Румъния. Водачът на автомобила турски жител с букви Т.К на 52 година, който пътувал самичък, декларирал пред митническите чиновници, че не придвижва артикули за обявление. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, в това число със профилирана рентгенова инсталация. При последвалата физическа инспекция се открива, че във фабрична празнина, към люка на тавана, са укрити 23 полиетиленови плика, обгърнати в тиксо с 1645 пръстена, гривни, медальони, обици, огърлици, всички от жълт метал. Направената от вещото лице експертиза открива, че накитите с общо тегло 6161.20 грама са от 14-каратово злато на стойност 492 896 лв..

Голямо количество контрабандни златни украшения са открити и на 22.05. 2021 година в дребните часове на нощта, когато на пункта идва рейс с турска регистрация на път от Турция за Северна Македония, ръководен от турски жител - Е.Т. на 52 година Митническите чиновници селектират транспортното средство за инспекция със профилирана рентгенова инсталация, при която са маркирани необикновени плътности в задната част към мотора. При последвалия физически надзор е открит особено построен тайник, в който са били укрити 1668 разнообразни произведения от жълт метал. Според експертизата на вещото лице откритите произведения са от 14, 21 и 22 каратово злато с общо тегло 6356.60 грама на обща стойност 519 089 лв..

Задържаните златни произведения са с общо количество 12,517 кг на обща стойност 1 011 985 лв..

По случаите са формирани досъдебни производства от проверяващи митнически инспектори под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

С разпореждане на прокурор от Окръжна прокуратура – Хасково на двамата обвинени е наложена възбрана да напущат страната и са им отнети документите за пътешестване в чужбина. Спрямо всеки един от тях е взета мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 10 000 лв.. Контрабандните златни украшения и транспортните средства са арестувани. Действията по следствието не престават.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР