Хъшове“, драматизацията на Александър Морфов на повестта Немили недраги, тази

...
Хъшове“, драматизацията на Александър Морфов на повестта Немили недраги, тази
Коментари Харесай

„Хъшове“ на Морфов с премиера на първата ни сцена и изложба във фоайето на театъра

„ Хъшове “, драматизацията на Александър Морфов на повестта „ Немили недраги ", довечера има своя повторна премиера, въпреки и след зрелище номер 300, играно на първата ни сцена, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Преди началото на постановката, публиката има опция да прегледа фотографската галерия на Стефан Н. Щерев с едноименното заглавие. Черно-белите фотографии ще останат подредени в огромното предверие на Народния спектакъл " Иван Вазов " в продължение на един месец.

БГНЕС напомня, че макар голямата си известност измежду българската аудитория, през последните години „ Хъшове “ падна от афиша на Народния спектакъл поради спор сред Морфов и някогашния шеф на театъра Мариус Донкин, заради който не се играха и други представления на режисьора, радващи се на огромен интерес, като „ Полет над кукувиче гнездо “ и „ Дон Жуан “.

В разгара на разногласието от тогавашната администрация на театъра обясниха, че спектакълът, режисиран от Александър Морфов повече от 17 години няма уредени авторски права на музиканти, изпълняващи музиката. От своя страна режисьорът отговори, че до момента в който Донкин е шеф, хъшовете няма да стъпят на сцената и го упрекна, че не е присъединил най-емблематичното произведение на Иван Вазов в общонационално турне на трупата в чест на годишнината от гибелта на писателя.

БГНЕС напомня още, че премиерата на „ Хъшове “ на Александър Морфов е на 22 октомври 2004 година, като спектакълът бързо се трансформира в сензация и цялостни залите повече от 15 години, а през 2019 година се изигра юбилейното зрелище номер 300 на постановката. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР