Харви Уайнстийн ще се разплати с жертвите си. Един от

...
Харви Уайнстийн ще се разплати с жертвите си. Един от
Коментари Харесай

Епилогът на случая Харви Уайнстийн – приключи ли всичко?

Харви Уайнстийн ще се разплати с жертвите си. Един от най-големите продуценти в Холивуд, притежателят на The   Wainstein Company, призна, че е предложил работа против секс и ще одобри в допълнение съглашение, с цел да избегне престъпни обвинявания за полово принуждение против две дами. Над 80 дами го упрекнаха в полови похищения и насила, които не се класифицират като престъпни действия.   

„ Предлагах работа против секс, не съм насилвал никоя жена “.

44 милиона $ и признанието на Уайнстийн имат по-скоро алегорично значение.

Ето и малко детайли. Сумата е по-малко от половината от тази, която се обсъждаше първоначално за фонда за жертвите на Уайнстийн (над 90 милиона). Според настоящето предложение 30 милиона ще отидат за групата ищци, която включва жертви, чиновници и кредитори на бившето студио на Уайнстийн.  Останалото са най-различни типове разноски – юридически и погашение на вреди, свързани с бизнеса му.

Ако това съглашение бъде признато, парите ще бъдат изплатени от застраховки, свързани с банкрута на компанията му.  Харви няма да излезе безпаричен и незает на улицата, макар че персоналното му благосъстояние намаля от 300 на 50 милиона $ през 2019. По всяка възможност ще живее безшумно и добродушно надалеч от публичното внимание.

67-годишният Харви Уайнстийн стои зад продуцирането на едни от най-известните филми на 90-те години и е една от най-влиятелните персони в Холивуд. Но през октомври 2017 година следствия на New York Times и The New Yorker разкриха случаи на полови злоупотреби с доста сегашни и някогашни негови служителки и други дами, и то в продължение на десетилетия. Филмовото му студио, където е съсобственик с брат си Боб, разгласи банкрут през 2018 година.  По това време компанията, продуцирала „ Речта на краля “ и „ Артистът “, е имала едвам 500 хиляди $.

 „ Случаят Уайнстийн “ даде началото на големи публични промени в Щатите и по света, почнали със спонтанното пораждане на акцията #MeToo против всяка форма на полова корист. Тази битка продължава.

Припомнете си историята
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР