Хърватското правителство предложи да се отложи с най-малко три месеца

...
Хърватското правителство предложи да се отложи с най-малко три месеца
Коментари Харесай

Хърватия отлага плащането на данъци

Хърватското държавно управление предложи да се отсрочи с минимум три месеца заплащането на налози, както и да се обезпечат налични заеми за бизнеса поради пандемията с вируса COVIT-19, предадоха организациите. " Целта е да запазят работните места и да обезпечат задоволителна ликвидност ", съобщи министър председателят Андрей Пленкович, чака се Народното събрание да утвърди ограниченията тази седмица. Те може да бъдат удължени с още три месеца, в случай че се наложи.

Англия ще замрази за три месеца заплащането на вноски по ипотечни заеми и по огромни банкови заеми, взети от компании и компании, стана ясно от конференция на премиера Борис Джонсън. Новото решение важи за заеми до пет милиона паунда.

Сръбската централна банка възнамерява да откри 90-дневен мораториум върху заплащанията по заеми, с цел да помогне на хората и компаниите в рецесията с ковид, предадоха медиите. Финансовият министър Синиша Мали заяви, че банката към този момент е понижила референтния си лихвен % на 1,75%, с цел да подкрепи понижаване на икономическите разтърсвания. Предложено е и нарастване с 10% на заплатите на всички здравни служащи и еднократна помощ за пенсионерите. Броят на инфектираните в страната е 72 души.

В Турция пък са задържани 24 души за разпространяването в обществените мрежи на лъжлива информация за болестта. По случая са засечени 137 лица, разпращали недостоверни и провокационни известия за COVID-19, от които 24 са арестувани. Останалите се търсят. Те съобщавали за съществуването на " конфиденциален циркуляр на здравното министерство, в който се предполагало закриването на всички предприятия в страната поради болестта.

Белгия разгласи изключителни ограничения, жителите й би трябвало да стоят по домовете си най-малко до 5 април. Навън ще излизат единствено поданици, които се нуждаят от здравна помощ или работят в магазините за хранителни артикули и аптеките. Австрия сложи под карантина още 4 от общо 7 общини в западната и южната част от страната. Кипър не разрешава от 21 март (събота) всички пътнически полети от общо 28 страни, в това число и от България.

Отделно Европейски Съюз затвори от вторник вечерта външните си граници за 30 дни. Новината бе обявена от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел след видеоконференция с водачите на Европейски Съюз. Еврокомисията пък задейства социална поръчка за произвеждане на ръкавици, маски и дихателни апарати. В нея вземат участие 24 страни членки. Фирмите имат 6 дни, с цел да подадат офертите си, след което могат неотложно да подпишат контракта.

Междувременно отчет на Европейски Съюз упреква Русия в " сериозна дезинформационна акция " против ограниченията на Общността по отношение на пандемията. Усилията на Кремъл целят да провокират " комплициране, суматоха и боязън " и да попречат на хората да получават " добра информация " за болестта, а това пък е част от по-широката тактика на Москва да " подкопае европейските общества от вътрешната страна ", се споделя в 9-страничен разбор на европейската дипломатическа работа. " Основната цел на дезинформацията на Кремъл, осъществявана от държавни медии и прокремълски организации, е да утежни рецесията на публичното здраве в западните страни, по-специално посредством подкопаване на доверието на обществото в националните здравни системи ", гласи заключението на службата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР