Хърватското министерство по демографските въпроси, семейството, младежта и социалната политика

...
Хърватското министерство по демографските въпроси, семейството, младежта и социалната политика
Коментари Харесай

Хърватско министерство направи сериозен гаф със закон за семейството

Хърватското министерство по демографските въпроси, фамилията, младежта и обществената политика заяви, че изтегля законопроекта за фамилията, ден откакто той бе разгласен за публично разискване и провокира голям брой яростни рецензии, оповестява в. " Вечерне новости ".

Веднага след публикуването на текста на законопроекта срещу него се оповестиха редица политически партии и цивилен организации, най-много поради дефиницията на фамилията, съгласно която мъж и жена, които нямат деца, не са семейство.

Хърватската национална партия, която е част от ръководещата коалиция, разгласи, че няма да поддържа законопроекта, тъй като в XXI век е изцяло неприемлива сходна формулировка, и предложи законопроектът да се изтегли за преправка. Документът бе подложен на критика и от депутата от Хърватската социално-либерална партия Даринко Косор, който съобщи, че такава формулировка на фамилията може да даде единствено " някой, който живее в средновековието и който е рисков маниак ".

Срещу законопроекта се оповестиха и Социалдемократическата партия и две гей организации, заяви Българска телеграфна агенция.

Вчера на съвещание на държавното управление министър председателят Андрей Пленкович сподели, че отсега нататък нито един законопроект няма да се обнародва, преди да бъде съгласуван от способените институции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР