Хърватските гранични власти върнаха пратка праскови от Сърбия заради високо

...
Хърватските гранични власти върнаха пратка праскови от Сърбия заради високо
Коментари Харесай

Хърватия върна сръбски праскови заради високо съдържание на пестицида хлорпирифос

Хърватските гранични управляващи върнаха пратка праскови от Сърбия поради високо съдържани на пестициди. От сръбското министерство на земеделието показаха, че се прави разбор на проба от пратката, оповестяват сръбски медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Граничната фитосанитарна ревизия на Република Сърбия е взела проба от противоречивата пратка за разбор и обществеността ще бъде осведомена за резултатите “, осведоми през вчерашния ден сръбското Министерство на земеделието, горите и водите.

На уеб страницата на европейската Системата за бързо предизвестие за храни и фуражи се показва, че на хърватската граница в пратка праскови, пристигнала от Сърбия, е намерено високо равнище на пестицида хлорпирифос, заради което товарът е върнат.

Страната, която е подала сигнала е Хърватия, а уведомлението се отнася за Хърватия и Сърбия, прецизира сръбската телевизия Нова на уеб страницата си.

Въпреки че не се показва съответната заплаха, написа, че товарът от Сърбия е " евентуално рисков ".

На 7 юли праскови от Сърбия бяха върнати от границата със Словения, като тогава беше открито, че плодовете съдържат пестицида хлорпирифос.

Освен това при започване на месеца на хърватската граница беше намерено високо наличие на канцерогенен акриламид в сръбски чипс, напомня Нова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР