Хърватски водолази твърдят че са открили съкровище на кораб потънал

...
Хърватски водолази твърдят че са открили съкровище на кораб потънал
Коментари Харесай

Хърватски водолази открили съкровище на дъното на Адриатическо море?

Хърватски водолази настояват че са разкрили богатство на транспортен съд потопен преди 152 години. Подводната находка се намира в Адриатическо море и съставлява италиански военен транспортен съд.

Възможно е цената на скъпоценностите да е за десетки милиони евро.


" Ре д`Италия ", или „ Краля на Италия “ в превод, е потопен покрай хърватския в наши дни остров Вис. Там на 20 юли 1866 година по време на Третата италианска война за самостоятелност се е разиграла първата борба сред броненосци.

„ Ре д`Италия “ е получил пробойна от тарана на австрийския флагман „ Ерцхерцог Фердинанд Макс “.
Анди Марович, водолазен център " Манта ": „ Ре д`Италия “ е на много огромна дълбочина - на 115 метра. Подводният оглед продължи близо 5 часа.
От водолазния център „ Манта “ настояват, че са разкрили на борда на кораба железен сейф. Предполага се, че в него има пари или злато, които са били предопределени за италианската администрация в Далмация преди век и половина.
Лоренз Марович, водолазен център „ Манта “: Това занапред би трябвало да се ревизира. Но сейфът би трябвало да бъде изваден, тъй като този транспортен съд пази 391 души, потънали в огромната борба при Вис.
В борбата при Вис флотът на Италианското кралство е превъзхождал този на Австрийската империя, само че е претърпял проваляне.

Австрия обаче губи войната и отстъпва Венеция на Италия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР