Хърватската марка Rimac доработи концептуалния си електрически хиперкар C_Two за начало на

...
Хърватската марка Rimac доработи
концептуалния си електрически хиперкар
C_Two за начало на
Коментари Харесай

Хиперелектрокарът Rimac C_Two е готов за конвейера - видео

Хърватската марка Rimac доработи концептуалния си електрически хиперкар C_Two за начало на серийното му производство. На автосалона в Женева хърватите докараха машината в “арктическо бяло ” оцветяване и тъмно сини карбонови детайли по купето.

Премиерата на концептуалния модел се състоя тъкмо преди година в Женева, а участвайки тази година с доработен, почти подготвен за серийно производство автомобил, производителят желае да докаже, че всичко върви по проект и серийното произвеждане и доставката на машините към първите купувачи би трябвало да стане през идната година.

Уникалната цветова гама продължава и в интериора на колата, където правят впечатление приложенията от непрозрачен карбон в комбиниране с детайли от синя кожа на седалките, тапицерията на вратите, волана, централния подлакътник и килимчетата на пода.



Суперспортния електрически автомобил C_Two има силов агрегат с фантастичната мощ от 1914 “кончета ”. Тя включва четири електромотора, всеки отговарящ за раотата на едно колело, и тягов акумулатор с потенциал 120 кВтч. Максималният въртящ миг достига космическите за лек автомобил 2300 Нм, а пробегът на колата с едно зареждане на акумулаторите, измерен по европейския цикъл WLTP е 550 км.

Допълването на заряда на акумулатора до 80% от 250-килоВатова бърза зарядна станция става за половин час. От място до 100 км/ч машината се изстрелва по-бързо от болид от Формула 1 - за под две секунди, а до 300 км/ч за 11.8 секунди. Максималната скорост достига 412 км/ч.
Инженерите на Rimac възнамеряват, благодарение на “нови старания по създаването ”, да подобрят още техническите индикатори на машината.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР