Хърватската армия повиши бойната си готовност на фона на случващото

...
Хърватската армия повиши бойната си готовност на фона на случващото
Коментари Харесай

Хърватската армия повиши бойната си готовност

Хърватската войска увеличи бойната си подготвеност на фона на протичащото се в света,  заяви хърватският министър председател Андрей Пленкович, представен от  Хина, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1415
" Хърватската войска увеличи равнището си на бойна подготвеност, имайки поради обстановката в международен мащаб. Следим деликатно протичащото се в съседство, в Югоизточна Европа. Не желаем да се стига до дестабилизация при никой от съседите ни ", сподели Пленкович на конференция снощи  след среща на управлението на ръководещата Хърватската демократична общественост, на която бе разисквана съветската инвазия в Украйна.

На въпрос за изказването на унгарския министър председател Виктор Орбан, че Будапеща няма да даде оръжия на Украйна и няма да позволи прекосяването на оръжейни доставки през унгарска територия, Пленкович  отговори, че всяка страна работи съгласно това какво счита за най-хубаво за себе си.

Премиерът в Загреб  добави, че Хърватия се е съветвала с Унгария по въпроса.

" Ние сме взели решението си, разбираме украинските потребности, знаем по какъв начин беше при започване на 90-те в Хърватия и всеки застава зад избора и решенията си ", сподели Пленкович.

Премиерът изрази удовлетворение от това, че опозицията в Народното събрание е подкрепила държавните ограничения по отношение на украинската рецесия.

Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1415  Санчес: Испания няма да даде оръжие на Украйна, единствено каски Санчес: Испания няма да даде оръжие на Украйна, единствено каски  Британски вицепремиер: Ще бъде търсена сметка за военните закононарушения против Украйна Британски вицепремиер: Ще бъде търсена сметка за военните закононарушения против Украйна  Корабният колос Корабният колос " Мерск " стопира транспортите до Русия
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР