Хърватия не успя да спечели откриващия си мач на Световното

...
Хърватия не успя да спечели откриващия си мач на Световното
Коментари Харесай

Вицешампионите стартираха с нулево равенство срещу Мароко

Хърватия не съумя да завоюва откриващия си мач на Световното състезание в Катар, откакто направи нулево тъждество против Мароко. Двата отбора не съумяха да се преодолеят в един равносилен дуел от група F на конкуренцията .
Лука Модрич (д) не съумя да изведе хърватите до триумф над африканците.
Иван Перишич насочи рисков изстрел в 17-та минута, а единствено 60 сек по-късно мароканците имаха късмет да поведат, само че Юсеф Ен-Несири не съумя да засече с глава топката след отлично центриране на Хаким Зиеш от дясно. В края на полувремето пристигна и първият прецизен удар за вицешампионите от 2018. Никола Влашич обаче бе спрян от стража на африканците Ясин Буну. Възпитаниците на Златко Далич имаха още един добър късмет посредством Лука Модрич, само че шутът му мина над напречната греда. Капитанът на отбора, за който това е финален Мондиал, с днешното си присъединяване се трансформира в първия футболист, играл на международни шампионати в три разнообразни десетилетия.

След паузата борбата сред „ шахматистите “ и „ атласките лъвове “ продължи. След към час игра Нусаир Мазрауи напусна наложително терена заради травма. До края на срещата двата тима по този начин и не съумяха да стигнат до попадение и по този метод се стигна до трето нулево тъждество в последните четири мача на Мондиала след тези сред Дания – Тунис и Мексико – Полша във вчерашния ден. За съпоставяне, на предходното международно състезание в Русия имаше единствено един мач, който приключи без голове.

Хърватия и Мароко потеглиха с точка от конфликта между тях в група F, а останалите два състава – Белгия и Канада, ще се изправят един против различен в късния дуел от 21:00 часа българско време. В идващите мачове от групата мароканците играят с третите от Русия, до момента в който хърватите се изправят против Канада, който се завръща на Световно състезание за първи път от 1986-а насам. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР